Uitgeserveerd Tsjechov

Nog één keer Tsjechov, met Boudewijn

auteur: nn
geplaatst in: IJmuider Courant juni 2000

De laatste 'Uitgeserveerd', de laatste voorstelling van het seizoen in de Haarlemse Stadsschouwburg. Op dinsdag 27 juni, vlak voor het theater z'n deuren sluit voor de zomervakantie, komt de musical Tsjechov voor één keer terug in haarlem. De laatste kans om via deze krant een compleet avondje uit te reserveren en de laatste kans om deze fantastische voorstelling te zien, waarin Boudewijn de Groot schittert in de hoofdrol.
Zoals altijd begint een avondje 'Uitgeserveerd' in restaurant Terra Cotta op het Kerkplein in Bloemendaal, bij toeval een favoriet restaurant van Boudewijn de Groot. Na het diner staan de taxi's klaar om u naar de Stadsschouwburg in Haarlem te brengen voor de voortselling Tsjechov. De musical, geschreven door Robert Long en Dimitri Frenkel Frank, verhaalt over het leven van de Russische schrijver Anton Tsjechov (1860-1904). Hij schreef beroemde toneelstukken als De Meeuw, en De Kersentuin. De belevenissen van de aan romantiek lijdende schrijver komen in de musical veelal zingend aan bod. Het gaat over verliefdheid, twijfels, successen en ziekte. Tsjechov heeft het niet gemakkelijk. Als introvert mens staat hij temidden van de mensen die hem liefhebben of benijden. Het zijn woelige tijden. De revolutie kondigt zich aan, te zien in prachtige tableau's, waarin regiseur Eddy Habbema zich heeft uitgeleefd. Naast Boudewijn de Groot zijn onder anderen zijn dochter Caya en zanger Danny de Munck te zien.
De eerste versie van de musical Tsjechov dateerd al van 1992. Ook toen speelde Boudewijn de Groot de titelrol. Nu, acht jaar later, speelt hij in dezelfde musical met een andere cast. Gehandhaafd is het lied Vanmorgen vloog e nog, dat al een hit was toen de musical voor het eerst in première ging. Met dit lied in uw hoofd verlaat u na de voorstelling de schouwburg. Buiten staan de taxi's weer klaar om u terug te brengen naar Bloemendaal, waar u onder het genot van een glaasje kunt napraten over de voorstelling.


Omhoog
Terug