in het teken Nederlandse lied

Koninginnedagconcert 2001

auteur: nn
geplaatst in: Telegraafbijlage Weekeinde van 28 apil 2001

Het traditionele Koninginnedagconcert staat dit jaar in het teken van het Nederlandse lied. De besloten muziekuitvoering, onder leiding van Joop Stokkermans, wordt uitgezonden vanuit de Balzaal van het paleis Noordeinde in Den Haag. Optredende artiesten zijn Herman van Veen, Jasperina de Jong, Boudewijn de Groot en Liesbeth List, die elk liederen uit eigen repertoire ten gehore brengen.

Initiatiefnemer van de Koninginnedagconcerten is prins Claus die, als zijn gezondheid het toelaat, vandaag samen met koningin Beatrix en andere leden van de koninklijke familie het concert zal bijwonen. De prins is tevens voorzitter van de commissie die Hare Majesteit adviseert over de inhoud van het concert. De keuze voor het Nederlandse liedt betekent een doorbraak van de klassieke reeks.

De uitvoeringen hebben het besloten karakter van een huiskamerconcert. Het bescheiden aantal toehoorders is dan ook hoogstpersoonlijk door Hare Majesteit uitgenodigd. De tv-presentatie is in handen van Maartje van Wegen.

zie ook de pagina "Telkens Weer".


Omhoog
Terug