Boudewijn de Groot trouwt vrouw van zijn boezemvriend

auteur: nn (mogelijk Henk van der Meijden)
geplaatst in: Telegraaf, 1995

DRIE MAAL DRIE IS NEGEN. Deze zin uit het aloude liedje is symbolisch voor deze huwelijksfoto van BOUDEWIJN DE GROOT.

De 51-jarige zanger-acteur trouwde dezer dagen voor de derde maal in zijn leven in het sfeervolle stadhuis van Bloemendaal. De bruid, de 40-jarige ANJA BAK, receptioniste van het Amsterdamse Pulitzerhotel, gaf ook haar ja-woord voor de derde maal.
Het opmerkelijke van dit huwelijk is wel dat tekstschrijver LENNAERT NIJGH, jarenlang de hartsvriend van BOUDEWIJN DE GROOT, getuige was. Want Lennaert was zelf al eerder getrouwd met ANJA, die zijn tweede vrouw was. Maar ook Lennaert trouwde een derde keer.
LENNAERT NIJGH vond het niet ongewoon dat hij bij het huwelijk van zijn ex-vrouw getuige was, net zo min als hij het bijzonder vond dat zijn vriend Boudewijn de Groot met zijn ex is getrouwd. "We zijn altijd een grote familie geweest," aldus Lennaert, "zo blijft Anja in de familie."

Verliefd
Voor Boudewijn de Groot betekent dit huwelijk met Lennaert's ex-vrouw een happy end na moeilijke tijden. Tijdens de tournee van de musical Tsjechov van Robert Long werd hij verliefd op zijn tegenspeelster, de musicalster RYAN VAN DEN AKKER. Maar na enige tijd kwam er een einde aan deze relatie.

Maar nu heeft Boudewijn dan zijn derde bruid gevonden. "En driemaal is scheepsrecht," aldus Lennaert Nijgh opgewekt.


Omhoog
Terug