Het leeshoekje

ingezonden brieven

auteur: zie brieven
geplaatst in: Televizier, 1965

Ja, Boudewijn (1)
Ik las in TeleVizier nr. 21 met grote ergernis het stukje van J.M. Kremer uit Den Haag. Hij beweerde daarin dat de compositie "Meneer de president" van Boudewijn de Groot sarcastisch was. Verder maak ik uit zijn brief op dat hij met "extreme soortgenoten" langharige mensen bedoelt. Ik ben niet langharig; toch bestrijd ik de woorden van meneer Kremer. Ik vind namelijk de inhoud van "Meneer de president" juist en ik beschouw niet iedere langharige als een soort van provo. Misschien heeft meneer Kremer een hekel aan langharig volk?
J. Bos, Arnhem

Ja, Boudewijn (2)
Wij vinden het absoluut geen stijl om een protestzanger af te kammen, zoals de heer J.M. Kremer dat doet. We respecteren altijd iemands mening, maar dit loopt de spuigaten uit.
Henny Berg en Ellen Baggers, Amsterdam

Ja, Boudewijn (3)
Leve Boudewijn de Groot! Leve "Meneer de president"! J.M. Kremer spreekt erover dat Boudewijn de Groot met deze plaat zijn laatste restje verstand heeft verloren, maar volgens mij heeft de heer Kremer met deze brief zijn laatste restje verstand verloren laten gaan. Of hoort hij tot de grote bende, die meedraait zonder te merken dat ze behoort te leven en niet geleefd te worden?
P.O.P. Provo-organisatie, Puth-Schinnen

Ja, Boudewijn (4)
Jawel, Boudewijn de Groot! Bravo! U bent een groot kunstenaar en u spreekt in uw "Meneer de president" de stem van het dynamische progressieve vandaag.
Karel C. Snijtsheuvel, Reuver

Ja, Boudewijn (5)
De kanttekeningenvan "generatiegenoot" J.M. Kremer betreffende de opname van Boudewijn de Groot, "Meneer de president", getuigen naar mijn mening van een duidelijke fascitische inslag van deze zich noemende "generatiegenoot".
Klaas de Graaf, Vught


Omhoog
Terug