Privé over Tsjechov

auteur: nn (maar alle stukjes hebben wel een hoog Henk van der Meijden-gehalte)
geplaatst in: Privé of Telegraaf, 1992 of 1993

'Tsjechov' kwam toch nog op het toneel

Eerst was er de cd, later de voorstelling. We hebben het over 'Tsjechov', de musical geschreven door Robert Long en Dimitri Frenkel Frank.
Martine Bijl, Rob de Nijs, Gerard Cox en Jasperina de Jong zongen het plaatje vol en toen dat een succes bleek, was men eindelijk bereid het levensverhaal van de grote Russische schrijver ook op de planken te brengen. Een gouden greep bleek het om niemand minder dan onze nationale troubadour Boudewijn de Groot voor de titelrol te vragen. Afstandelijk, observerend, kalm, nadenkend en beheerst, zo werd de manier waarop hij de rol vertolkt, beschreven.

'Tsjechov' heeft het afgelopen seizoen zo goed gedaan, dan het stuk nog een poosje wordt doorgespeeld. Vandaag om 20.15 uur en morgen om 14.00 uur in de Stadsschouwburg.


Musical Tsjechov niet in gevaar

De musical Tsjechov blijft bestaan. Even leek de produktie in gevaar door het faillissement van producent JOHN VAN DE REST. Maar de geldschieters die zijn nieuwe bedrijf hielpen opstarten, hebben de musical van ROBERT LONG en wijlen DIMITRI FRENKEL FRANK gered.
BOUDEWIJN DE GROOT kan zo nog even de Russische literator blijven. Tsjechov was een van de meest succesvolle theater-produkties van het afgelopen seizoen.
[red.: de rest van de tekst is weggevallen.]

De oorspronkelijke spelling is aangehouden


Omhoog
Terug