Nieuwe klap voor Boudewijn de Groot

auteur: nn
geplaatst in: Privé, 1994

Na mislukkingen in de liefde - een scheiding, en een definitieve breuk met zijn nieuwe vriendin RYAN VAN DEN AKKER - heeft troubadour BOUDEWIJN DE GROOT ook op artistiek gebied een teleurstelling te verwerken gekregen.
De Groot zou een hoofdrol spelen in de eerste produktie van Opera Banana. Dit Limburgse gezelschap zou De repetitie op de planken brengen, een voorstelling naar de opera Primo la musica e poi le parole van componist ANTONIO SALIERI. De naam Salieri werd bij een groot publiek bekend door de film Amadeus, waarin hij werd afgeschilderd als de vermoedelijke moordenaar van MOZART.
Maanden repeteren gingen aan de eerste try-outs vooraf, maar toch zal niemand de produktie te zien krijgen. Al het werk is voor niets geweest. Terwijl het Maastrichtse première publiek het nette pak al had klaar hangen en een enkeling al naar de kapper was geweest voor de avond in het nagelnieuwe Theater aan het Vrijthof, besloot de leiding van Opera Hanana de hele boel af te gelasten.
"Ons hoofddoel is kwaliteit en toegankelijkheid voor een groot publiek," zei artistiek leider SJENG VERHEYDEN, "maar die zaken konden we niet garanderen en dan moet je niet verder gaan. Je hebt een verplichting tegenover het betalende publiek."

De repetitie had een produktie moeten worden waarin toneel en opera met elkaar waren verweven. De provincie Limburg had voor het experiment een subsidie van 20.000 gulden over. Ook waren sponsors geworven, die nu waarschijnlijk hun geld zullen terugeisen. De produktie zou de komende maanden in het hele land te zien zijn geweest.


Omhoog
Terug