Boudewijn de Groot vond nieuw geluk bij jongere vriendin

Geheim feestje ter gelegenheid van zijn 50ste verjaardag

auteur: Jolien Janzing
geplaatst in: onbekend, mei 1994

Boudewijn de Groot lijkt na een fiks aantal liefdesdrama's eindelijk het ware geluk te hebben gevonden. Onlangs vierde de populaire zanger aan de zijde van zijn nieuwe, veel jongere vriendin Anja zijn vijftigste verjaardag. En vrienden sluiten niet uit dat Boudewijn voor de derde keer zal trouwen.

Stapt Boudewijn de Groot binnenkort in het huwelijksbootje om zo zijn grote liefde Anja tot zijn derde vrouw te maken? Vrienden van de zanger houden er al rekening mee. Bij Anja lijkt de zanger eindelijk het ware geluk te hebben gevonden. De zanger, die in de jaren '60 en '70 aan de lopende band hits scoorde, heeft een turbulent liefdesleven achter zich. Op jonge leeftijd trouwde hij met Elsje. [noot van de samensteller: Anneke dus.] Ze schonk hem twee kinderen - Marcel en Caya. Hun huwelijk bleek niet bestand tegen de druk van zijn populariteit en Boudewijn trouwde daarna met Alma, de moeder van zijn zoon Jimmy. Maar ook dat huwelijk hield geen stand. De zanger werd verliefd op Joyce, een mooie Amerikaanse met wie hij geruime tijd in Los Angeles heeft gewoond. Toen er na een paar jaar een eind was gekomen aan die relatie, nam hij zijn intrek in het tuinhuis achter de boerderij van Tineke de Nooy. Hij leerde Trudie Huijskens kennen. Ze maakte ooit deel uit van de groep 'Champagne'. De vonk sloeg over en hij nam zijn intrek in haar Hilversumse woning. Vier jaar later was het voorbij. En begin 1992 werd Boudewijn verliefd op de ruim twintig jaar jongere zangeres Ryan van de Akker, zijn tegenspeelster in de musical 'Tsjechov'. Maar nog geen half jaar later was die romance ook op de klippen gelopen. En Boudewijn liet weten dat hij even genoeg had van relaties en van vrouwen. Maar kort daarop leerde hij Anja kennen.
"Boudewijn lijkt eindelijk de ware liefde te hebben gevonden en het zou me niets verbazen als ze op een dag gaan trouwen," aldus een vriend.

Drijvende kracht
Anja was één van de drijvende krachten achter de surprise-party die onlangs werd gehouden ter gelegenheid van Boudewijns 50ste verjaardag. De zanger had te kennen gegeven dat hij die dag geruisloos aan zich voorbij wilde laten gaan. Hij wilde alleen met Anja een hapje gaan eten in een van zijn favoriete restaurants in het centrum van Haarlem. Maar tot zijn verbazing werd hij door zijn vriendin meegetroond naar de Jazzelub in Haarlem, waar zich tientallen familieleden, vrienden en collega's hadden verzameld. Boudewijns kinderen hadden veel werk gemaakt van het feestje. Dochter Caya bracht een sprankelend cabaretnummer waarin ze haar vriendje vergeleek met haar vader. Zoon Jim droeg twee songs op aan zijn vader. Maar het meest opmerkelijke was de bijdrage van oudste zoon Marcel. De TV-presentator heeft het meeste muzikale talent geërfd en de manier waarop hij zijn vader bezong terwijl hij zichzelf op de piano begeleidde, maakte alle aanwezigen enthousiast.
Een vijftigste verjaardag kan natuurlijk niet voorbijgaan zonder de traditionele pot mosterd. Van vrienden en collega's kreeg hij een 'liber amico rum' (vriendenboek) waarin tientallen vrienden en bekenden een persoonlijke boodschap hadden geschreven.
Aan het einde van de avond pakte Boudewijn zelf de gitaar om de aanwezigen te bedanken. Ondanks zijn aanvankelijke bedenkingen was zijn vijftigste verjaardag een dag geworden om nooit te vergeten.

De oorspronkelijke spelling is aangehouden


Omhoog
Terug