Boudewijn de Groot, 23 jaar, zanger.

Waarheen met vacantie?

auteur: Ruud van Dulkenraad
geplaatst in: onbekend, 1967 ?

Deze zomer ga ik met mijn vrouw een maand naar een kinderkamp op de Veluwe. Mijn schoonouders hebben daar zo'n kamp en wij hebben er een soort zomerhuisje op staan. Het buitenland hoeft voor mij niet persé, want ik ga niet op vakantie om bewust bruin te worden en te relaxen, (ik ren me vaak kapot op vakantie) maar gewoon om af te wisselen. De grootste sleur is de plaats waar je 't meest bent en niet 't werk wat je doet. Als ik een paar [maanden] lang in een huis zit, ga ik uitsluitend op vakantie om uit het huis weg te gaan, dus niet om te relaxen. Ik zou bij wijze van spreken bij mijn buren kunnen gaan wonen.

Misschien ga ik in het naseizoen nog een paar weken naar Engeland of zo, maar dat is nog niet zeker. Ik ben al eens 4 dagen in Londen geweest en ik had er toen nog wel 4 dagen willen blijven. Niet alleen om Londen, maar om heel Engeland. Londen is trouwens erg duur! Die clubs zijn niet te betalen en ik geef nu eenmaal niet graag geld uit aan dat soort dingen. Platen, boeken en inrichting van mijn huis zijn zaken, waar ik graag geld aan uitgeef. Verder ga ik ieder jaar met mijn vrouw een paar dagen naar een vriend in Aerdenhout en daar gebeuren altijd de meest idiote dingen. Lennaert Nijgh komt dan ook altijd. De LP "Voor de Overlevenden" is daar o.a. ontstaan. Albanië is het land waar ik nog wel eens een keer in mijn leven naar toe zou willen. Gewoon, omdat dat het enige land is, waar ik me nog een voorstelling van kan maken. Een land, dat nog niet in elke krant beschreven is.

Drie jaar geleden ben ik eens, omdat ik goedkoop, ver wilde komen met een georganiseerde reis naar Italië gegaan. In een bus. Dat was niet te geloven. Zo'n gekke ervaring heb ik in jaren niet gehad. Met mij zaten hoofdzakelijk carnavalslieden in de bus, die elkaar allemaal kenden. Ze zagen elkaar jaar in, jaar uit. Het was een rampzalige vakantie!

De oorspronkelijke spelling is aangehouden.


Omhoog
Terug