Liesje wurgt Boud

auteur: André van der Louw
geplaatst in: Hitweek 34, 6 mei 1966.

Voor wie de hoop hebben opgegeven, volgt hier nog een goed tijding. Er zijn nog tijd wel echte goede teenagers. Het type van de vooroorlogse bakvis, de zorgeloze flapuit, de zonnige spring-in-het-veld die zonder overmatig gebruik van hersens de jongedamesbladen binnenhuppelt, is eenvoudig niet uit te roeien. Daar helpt geen Hitweekje-lief aan.
De pasgehouden verkiezing van miss-teenager (er zijn nog steeds mensen die zulke titels bedenken) leveren het bewijs.
Winnares was - in het stuk van Koos Zwart heb ik het kunnen lezen - de Utrechtse benzinemaatschappij-telefoniste Liesbeth Smit.
Rolf Boost heeft in het Alg. Dagblad een paar uitspraken van haar genoteerd, waaronder dze: 'Politiek doet me niks, geen nut, ik heb er ook geen verstand van.' Desondanks gaat Liesbeth verder: 'Protestsongs en provo's zijn overbodig. De liedjes zijn wel leuk om te horen, maar het is niet nodig om over Vietnam te zingen. Als ik Boudewijn de Groot over 'Meneer de President' hoor, kan ik hem wel wurgen! Net alsof die Johnson er iets kan doen. En die provo's die protesteren helpt niks. Ik ben niet pacifistisch, ik ga liever met de bus naar Amsterdam.
Johnson kan er net zo min iets aan doen als Liesbeth. Zij werd gekozen uit kanditen die hadden ingeschreven op oproepen voor deze mis-verkiezing in de Muziek Parade, die ook een hand had in deze hi-ha-hullige happening. Aan de lezers herkent men de krant.

De oorspronkelijke spelling is aangehouden.


Omhoog
Terug