Boudewijn in zwart-wit

auteur: nn
geplaatst in: Badhoeve Courant, 30 december 1965

Deze foto is een opname van Boudewijn de Groot, de zanger van bijvoorbeeld "Een meisje van zestien" en "De eeuwige soldaat".
Het is niet mijn bedoeling naar aanleiding van Boudewijn's capaciteiten een kritisch geluid te laten horen. Laten wij het alleen eens over deze foto hebben, die - zoals jullie kunnen zien - van een uitzonderlijke compositie is.
Veel teenerzangers en -zangressen laten zich vrij geregeld op een plaatje zetten met hun liefste glimlach, hun beste pak en hun mooiste kapsel.
Het resultaat is vaak, dat de foto, figuurlijk zoekraakt tussen de duizenden soortgelijke exemplaren.
Boudewijn, of liever gezegd, de fotograaf van Boudewijn, heeft begrepen, dat de Nederlandse teenerclan zo langzamerhand is verzadigd van kleffe foto's met lieve gezichtjes. Hij maakte een pracht van een opname, die het doet. Het is te hopen, dat Boudewijn's collega's eens met een even origineel idee voor de dag zullen komen. Alleen moeten zij het niet óók bij de silhouetten zoeken, want dan wordt het een kwestie van Willeke herkennen aan haar neus en Rob aan zijn oren, wat natuurlijk niets ten kwade wil zeggen over de lichaamsdelen van de betreffende artiesten.

Zelfde artikel ook geplaatst in Aalsmeerder Courant.


Omhoog
Terug