Hoofdrol Boudewijn de Groot in Tsjechov

auteur: kunstredactie
geplaatst in: Algemeen Dagblad, 26 november 1990

ROTTERDAM - Boudewijn de Groot zingt en speelt de hoofdrol in de Nederlandse produktie van de musical Tsjechov, die in 1988 werd geschreven door Robert Long en Dimitri Frenkel Frank. De musical, die eerder al In Duitsland op de planken kwam, gaat op 26 september volgend jaar in de Amsterdamse Stadsschouwburg in première.

Uitstraling
Volgens producent John van de Rest is Boudewijn de Groot de ideale man voor de rol van de Russische toneelschrijver Tsjechov.
"Boudewijn wil de rol heel graag spelen en zingen," aldus Van de Rest. "Hij heeft geen musicalervaring, maar durft dit project toch aan. Het voordeel van de rol is dat het accent op het zingen ligt. Robert Long wilde zelf de hoofdrol in Tsjechov niet op zich nemen en dus hebben we lang gezocht naar de juiste man. Boudewijn de Groot is een theaterpersoonlijkheid, hij brengt een grote dosis uitstraling mee."

Eddy Habbema neemt de regie van de musical Tsjechov op zich. Binnenkort zal hij met Boudewijn de Groot de eerste repetities hebben. Habbema tekende onder meer voor de regie van de musical Dear Fox van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen.

Wie de andere hoofdrollen in Tsjechov op zich zullen nemen, is nog niet bekend. Producent John van de Rest: "Nu we een hoofdrol en een regisseur hebben, gaan we op zoek naar de andere personages in Tsjechov. Er zitten behalve de rol van Tsjechovs mannelijke tegenspeler Gorki, drie vrouwenrollen in: Tsjechovs zuster Masja en zijn minnaressen Lika en Olga. We zullen voor deze rollen audities houden. We gaan vooral op zoek naar jong talent."
"Koos Mark, die voor de plaatproduktie de arrangementen schreef, zal in het theater een orkest van zes man leiden. De bedoeling is dat Tsjechov gaat reizen. Een musical als 'Les Miserables', die begin komend jaar in première gaat, kan alleen maar In Carré in Amsterdam, in Scheveningen en in Den Bosch worden gespeeld. Tsjechov komt overal."
Van de produktie, die in 1988 op de plaat verscheen, zijn inmiddels enkele tienduizenden exemplaren verkocht. Op de plaat zong Robert Long de hoofdrol, bijgestaan door Rob de Nijs (Gorki), Simone Kleinsma (Lika), Martine Bijl (Masja) en Jasperina de Jong (Olga). Ook André van den Heuvel, Gerard Cox, Robert Paul en Corry Konings deden op de platen mee.


Omhoog
Terug