auteur: Bart Schelkens, foto: Bart Schelkens
geplaatst in: Zangtalent (internet), zondag 31 augustus 2008

[Categorie: Evenementen] Voor de vijfde editie van pOpwijk hadden de organisatoren alles mee: een schitterende affiche, veel volk en prachtig weer. Alles was aanwezig om er een prachtige dag van te maken.

Op het zijpodium mocht de bende van The Vicious het festival openen met hun covers en hun humor. Zij gaven de fakkel door aan Belle Perez die op het hoofdpodium haar ding mocht doen. Onder de stralende zon kwamen de liedjes van haar Gipsy-cd volledig tot hun recht en brachten zo nog een extra zomers sfeertje. Toen zij haar applaus in ontvangst nam, begon op het zijpodium DJ Juan ft Loko Charel. En die Charel kennen we allemaal als de Charel van The Magical Flying Thunderbirds. Terwijl DJ Juan de plaatjes aan mekaar draaide, deed Charel wat hij als niemand anders kan: de mensen entertainen.

Op het hoofdpodium werd alles in gereed gebracht voor de rustige noot van het festival. Boudewijn De Groot kwam er o.a. Verdronken Vlinder en Testament zingen. Diegenen die de nummers kenden zongen ze luid mee. Daarna was het op het zijpodium de groep DUK die het publiek mochten opvrolijken. Zij brachten stevige covers die door iedereen gekend waren. Toen was het tijd voor een grote zeveraar, zoals hij aangekondigt werd. Luc De Vos en Gorki betraden het hoofdpodium en de rock vloog weer stevig in het rond.

Charlie Ft.Laura D deden hun ding dan weer op het zijpodium. Maar iedereen was toch een beetje aan het wachten op de twee grote afsluiters van de dag. Eerst was het de beurt aan de Kreuners met hun 30 jaar. De gekende hits vlogen iedereen om de oren. Dan was er nog vlug Truephonic met Coco Jr op het zijpodium en weer snel naar het hoofdpodium hollen voor de show van Les Truttes.

En zo kreeg iedereen was wils en kon iedereen lekker genieten van de mooie muziek.


Omhoog
Terug