... in een zaal van 10.000 mensen.

Voorwaar geen kattenpis!

auteur: redactie vva, foto: Richard Sinte Maartensdijk.
geplaatst in: Website Vrienden an Amstel Live februari 2005

~~~ De pianist van Guus Meeuwis, Jan-Willem Rozenboom, legt een prachtig klanktapijt voor Avond, waarin de man die ‘t lied schreef zijn entree maakt: BOUDEWIJN DE GROOT. De titel doet niet meteen een belletje rinkelen, maar als je het refreintje hoort - ik geloof, ik geloof, ik geloof, in jou en mij - weet iedereen genoeg.

En wie zich altijd al afvroeg hoe sterk de eenzame fietser nu eigenlijk is, krijgt antwoord in Jimmy. Vaak gehoord bij De vrienden van Amstel LIVE!, maar zelden uitgevoerd door de schrijver zelf. Die het nummer tot fluistertoon weet terug te brengen. En dat in een zaal van 10.000 mensen. Voorwaar geen kattenpis!

Vorig jaar bleef de voormalige Doe Maar-frontman Ernst Jansz in de begeleidingsband van Boudewijn nog bescheiden achter zijn piano zitten, maar vanavond komt hij daar energiek vandaan om met zijn ouderwets washboard een duel aan te gaan met violiste Monique Lansdorp. Het lijkt wel country wat de klok slaat. Dat hadden we achter Boudewijn de Groot niet gezocht. Zijn duet met ILSE DELANGE komt daarna niet helemaal uit de lucht vallen. Maar country én Engelstalig is een combinatie die we zeker niet hadden verwacht. Twee weten meer dan een, maar Boudewijn en Ilse hebben ook niet All The Answers. Dus zoekt onze enige echte Nederlandse countryster steun bij DE DIJK, met wie zij op haar beurt weer in het Nederlands te horen is. Een man weet niet wat ie mist, zingt iedereen uit volle borst mee, als Ilse er niet is. Kijk, zo bouw je een feestje! Dat is een stuk moeilijker bij het volgende stuk: Dood In Haar Armen. Knap, aangrijpend. De stemming blijft er in, wanneer we Dansen Op De Vulkaan. Dít is de band waar we zo lang naar hebben uitgekeken. We kunnen er geen genoeg van krijgen. Op speciaal verzoek van Manuëla smijt De Dijk er een toegift tegenaan. In de Mexicaans aandoende meedeiner Groot Hart, compleet met Mariachi-trompetsolo, komen alle zangers nog even langs. We zien Guus Meeuwis, Boudewijn de Groot, Frank Boeijen, horen Treble en zelfs Zuco’s zangeres Lilian Vieira in het Nederlands! En nadat twaalf gigantische schemerlampen over de hele breedte van ‘t podium zijn neergedaald, komen in Ik Kan Het Niet Alleen ook Bots, Ilse DeLange, Krezip, Xander en Brainpower voorbij. Alles staat bomvol met de artiesten die vanavond tot een onvergetelijke avond hebben gemaakt. Tot ziens. In 2006!


Omhoog
Terug