Spotlight december 2007

auteur: Edgar Kruize
geplaatst in: TV-Krant, december 2007

Superpopulair in de top 2000 Boudewijn de Groot
Terwijl u dit leest is de top 2000 in volle gang. Op oudejaarsdag komt die op de radio en televisie tot haar hoogtepunt…. Tv Krant sprak met Nederlandse artiest in de lijst: Boudewijn de Groot.

Boudewijn de Groot is een artiest die al decennia meegaat en zijn hits zijn zo'n beetje de ruggengraat van de Top 2000. Ook al zou hij zelf voor andere nummers kiezen."Ik heb al jaren geen idee waarom 'Ik ben ik' er iedere keer in staat. Ik vind het geen topnummer. 'Het Land van Maas en Waal' en 'Als de rook om je hoofd is verdwenen 'ook niet. Het zijn zeker geen persoonlijke favorieten."

Impact
Maar behalve zulke klassiekers staat er ook recent werk van Boudewijn de Groot in de lijst. Wat dat betreft is hij in vergelijking met generatiegenoten een buitenbeentje in de Top2000. Hier is hij zelf ook een beetje verbaasd over. "Ik denk dat het deels toeval is. Anderzijds maken 'Avond' en 'De vondeling van Ameland' blijkbaar emoties los. Ze hebben een directe impact op de luisteraars. Het zijn beide schitterende nummers en waarschijnlijk komen ze naar boven als mensen een lied moeten kiezen voor de Top 2000. Die nummers zijn trouwens in tegenspraak met de nostalgie sterker zou zijn dan actuele emoties."

Nostalgie
Toch is nostalgie hét ingrediënt dat de Top 2000 ieder jaar weer voor miljoenen Nederlanders zo'n belevenis maakt. De liedjes nemen de luisteraars mee naar andere tijden van toen en brengen de mooiste herinnering boven. Tijdens de 'Top 2000 in concert 'zullen artiesten als Katie Melua, Blof, René Froger, The Trammps, Gé Reinders, Anita Meyer, Jan keizer en Polle Eduard hun eigen liedjes van anderen uit vervlogen tijden ten gehore brengen.


Omhoog
Terug