CONCERTEN

Nog steeds 'Andere tijden' voor Boudewijn de Groot

auteur: nn
geplaatst in: De Telegraaf, 26 september 2002

Boudewijn de Groot tourt nog steeds door het land met zijn show 'Andere tijden'. De succesvolle theaterconcerten houden Nederlands bekendste zanger en liedjesschrijver na het vorige nu ook dit seizoen op de podia van de Nederlandse theaters bezig.
'Andere tijden' bestaat uit nieuw werk met teksten van o a. Freek de Jonge, Jan Rot en Lennaert Nijgh, aangevuld met klassiekers als 'Jimmy', 'Land van Maas en Waal', 'Testament', 'Als de rook om je hoofd is verdwenen'. Liedjes waarmee De Groot als Nederlandstalige zanger furore maakte.
De doorbraak voor de in '64 aan de Filmacademie afgestudeerde Boudewijn de Groot komt een jaar later, met 'Meisje van zestien'. Jarenlang weet hij met elke plaat opnieuw te scoren en het levert hem in totaal vier Edisons, een oeuvreprijs en een Gouden Harp op. In 1999 behaagt het Hare Majesteit zelfs om De Groot tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw te benoemen. In 'Andere tijden'wordt de zanger begeleid door een band met gelouterde namen. Zo beroert Ernst Jansz de pianotoetsen, spelen Jan de Hont en Jan Hendriks gitaar, zien we Ake Danielson op de keyboards, Lené te Voortwis op de bas, Mark Stoop op drums en Monique Lansdorp op viool. Boudewijn de Groot tourt nog tot en met maart 2003 door ons land.

Boudewijn de Groot, 'Andere tijden': zo. 29 sep. Stadsschouwburg, Eindhoven.
Voor verdere info en kaartverkoop: Nationale Theaterkassa, 0900-9203, Uitlijn 0900-0191.


Omhoog
Terug