Bundeling van recepten van bekende Nederlanders, vertoond bij RTL 4

Tineke Gastenkookboek

auteur: Tineke de Nooij
geplaatst in: Tineke Gastenkookboek, Tirion-Baarn, 1992

Boudewijn de Groot

Boudewijn is al sinds jaar en dag een heel goede huisvriend, ik heb zijn hele carrière gevolgd. Daarom kookte hij op een heel bijzondere dag: niet alleen was ik 50 geworden, maar bovendien trouwde ik die zaterdag met mijn Peet. De tribune zat vol vrienden, Boudewijn kookte zijn vermaarde pesto met
pasta en Hans Vermeulen had speciaal voor Peet en mij een 'Weddingsong' gecomponeerd.
Aan het eind van de show kwamen alle vrienden het toneel op om dat prachtige lied te zingen,
ik was helemaal ontroerd. Een uitzending met een gouden randje, om nooit meer te vergeten.

	Pasta met pesto

	Ingrediënten:
	100 g blaadjes verse basilicum
	4-5 tenen knoflook
	60 g pijnboompitten
	130 g geraspte parmegiano
	70 g geraspte pecorino (harde scahpenkaas)
	1 theel. citroensap
	1 dl zonnebloemolie
	¼ dl Italiaanse olijfolie

	trenette (dunne tagliatelle)
      

Met een keukenmachine is dit recept in een handomdraai te maken, zo niet, dan is het hakken geblazen. Als alles gemengd of gehakt is langzaam beide soorten olie toevoegen.

Kook de pasta (reken 75-100 g per persoon) gaar in water met een groentebouillontablet, afgieten en met de pesto serveren.

Robert Long maakte vooraf een frisse salade met allerlei slasoorten en een heerlijke dressing. Hij gebruikte daarvoor frambozenazijn, mosterd, zout en peper. Ten slotte mooie olijfolie erdoor kloppen.

Tineke Gastenkookboek, Tirion-Baarn, ISBN 90-5121-377-8


Omhoog
Terug