Boudewijn de Groot
Boudewijn is al sinds jaar en dag een heel goede huisvriend, ik heb zijn hele carrière
gevolgd. Daarom kookte hij op een heel bijzondere dag: niet alleen was ik 50 geworden,
maar bovendien trouwde ik die zaterdag met mijn Peet. De tribune zat vol vrienden,
Boudewijn kookte zijn vermaarde pesto met
pasta en Hans Vermeulen had speciaal voor Peet
en mij een 'Weddingsong' gecomponeerd.
Aan het eind van de show kwamen alle vrienden het toneel op om dat prachtige lied te
zingen,
ik was helemaal ontroerd. Een uitzending met een gouden randje, om nooit meer te vergeten.
Pasta met pesto Ingrediënten: 100 g blaadjes verse basilicum 4-5 tenen knoflook 60 g pijnboompitten 130 g geraspte parmegiano 70 g geraspte pecorino (harde scahpenkaas) 1 theel. citroensap 1 dl zonnebloemolie ¼ dl Italiaanse olijfolie trenette (dunne tagliatelle)
Met een keukenmachine is dit recept in een handomdraai te maken, zo niet, dan is het
hakken geblazen. Als alles gemengd of gehakt is langzaam beide soorten olie toevoegen.
Kook de pasta (reken 75-100 g per persoon) gaar in water met een groentebouillontablet,
afgieten en met de pesto serveren.
Robert Long maakte vooraf een frisse salade met allerlei slasoorten en een heerlijke
dressing. Hij gebruikte daarvoor frambozenazijn, mosterd, zout en peper. Ten slotte
mooie olijfolie erdoor kloppen.
|
|