Bou, brons en verf

auteur: nn
geplaatst in: Tubantia, 24 mei 2004

De eeuwige jeugd zit er op voor Boudewijn de Groot. Althans de theatertournee die zo heet is afgelopen. Het laatste optreden had plaats in de schouwburg van Gouda.

Daarna werd er feest gevierd in de Goudse Schouwburg. Omdat de tour klaar was, maar ook omdat de zanger zestig was geworden en dat hij veertig jaar artiest is. Bovendien verscheen er die week een super audio cd van zijn meest recente schijf 'Het eiland in de verte'.
Bij feestjes horen cadeaus en ter verhoging van de feestvreigde kreeg de zanger een bronzen beeld, voorstellend zijn hoofd. Althans hij kreeg dat te zien. Het is de bedoeling dat dit door de Belgische kunstenaar Wilfried Pas vervaardigde plastien in de Goudse Schouwburg blijft staan. Impresariaat Jacques Senf bood daarop het feestvarken een portret aan, vervaardigd door een Haarlems kunstenaar. Of Boudewijn dat dan wel mee naar huis mag nemen, is niet bekend. De schilder moet nog worden gevraagd, het doek moet nog worden geschilderd.Noot van de redactie: hier is een schrijver bezig "die de klok..". Even de feiten op een rij:
14 mei 2004: laatste concert van de Eeuwige jeugd tour in Gouda en de feestavond; 20 mei 2004: de zestigste verjaardag van Boudewijn; 14 mei 1964: de eerste studio-opname van Boudewijn in Hilversum bij Phonogram; 20 februari 2004: release van de super audio cd van Het Eiland In De Verte; Het bronzen beeld heeft Boudewijn gekregen van Hans Kusters (van Hans Kusters Music) en Anja Bak (zijn echtgenote); najaar 2004: Het bedoelde schilderij komt in de Stadschouwburg van Haarlem als de renovatie klaar is.


Omhoog
Terug