CRISIS TUSSEN BOUDEWIJN EN ZIJN KINDEREN

'PAPA, HOU OP!'

auteur: Roland Danckaert, foto: Joop van Tellingen
geplaatst in: Party, 22 augustus 2000

"Houdt dit huwelijk wel stand?"
Een vraag die kennissen en collega's van zanger Boudewijn de Groot zich stelden toen hij in 1994 met Anja trouwde. Het huwelijk met Anha maakte overigens de tongen ook vanwege een andere reden los. Boudewijns derde vrouw was eerder namelijk getrouwd geweest met zijn vriend en tekstschrijver Lennaert Nijgh!
Boudewijn trok zich niets van de roddels aan en lijkt nogsteeds gelukkig te zijn met Anja. De zanger realiseert zich nu ook dat hij tijdens de twee vorige huwelijken fouten heeft gemaakt.

Aan een blad vertelde de grijsaard dat hij vroeger te impulsief reageerde. Wanneer hem iets helemaal nie beviel, zette hij resoluut een punt achter de relatie. Het was dan ook Boudewijn, die twee keer een scheiding heeft geforceerd. Hij heeft naar eigen zeggen echter geleerd tot tien te tellen en zijn ergernis en woede te laten bezinken. Boudewijn wil er, zo lijkt het, alles aan doen om zijn derde huwelijk te laten slagen. Dat het al twee keer mis ging, dreef hem immers tot wanhoop. Het besef dat hij als echtgenoot had gefaald, vrat aan hem. Laten we er dus met Boudewijn maar vanuit gaan dat het nu wel goed gaat.
Ondanks zijn moeilijke karakter.
Want dat heeft de zanger zonder twijfel. Dat kostte hem niet alleen een paar huwelijken, maar bijna ook de goede band met zijn kinderen Marcel, Jim en Caya. Op een gegeven moment was het drietal, allen werkzaam in de showbizz, het spuugzat dat hun vader hen zo vaak afkraakte. Boudewijn stelde zich zeer kritisch ten opzichte van zijn kroost op en stond altijd als eerste klaar om kritiek op hun werk te leveren. Volgens Boudewijn hebben zijn kinderen hem een halt toegeroepen en hem verteld dat hij op moest houden met het leveren van negatief commentaar.

Zijn dochter Caya zei tegen hem: "Het zou leuk zijn om nu eens mee te maken dat mijn vader zei: 'Fantastisch, meid, wat is dat mooi wat je doet'. Daarna mag je best kritiek leveren."
Boudewijn laat nu vaker merken dat hij trots is op wat zijn kinderen presteren en op wie ze als mens zijn. Hopelijk heeft dit vooral een gunstige uitwerking op radiopresentator en muzikant Marcel die al heel lng met een depressie kampt die voortvloeit uit gebeurtenissen of situaties in zijn jeugd...


Omhoog
Terug