Schilderij Boudewijn de Groot in collectie Stadsschouwburg Haarlem

auteur: ingezonden persbericht
geplaatst in: News on the Net (internet), maandag 19 januari 2009

Schilderijencollectie Stadsschouwburg Haarlem uitgebreid met schilderij Boudewijn de Groot.

De schilderijencollectie van de Stadsschouwburg Haarlem wordt op maandag 2 februari aanstaande uitgebreid met een portret van Boudewijn de Groot. Het schilderij, gemaakt door René Tweehuysen van De Portretwinkel Haarlem, krijgt een prominente plek tussen de portretten van onder anderen Louis van Gasteren, Herman Heyermans, Peter Lohr en Paul Huf.
Zoals veel Haarlemse artiesten maakte de jonge Boudewijn de Groot zijn debuut in de Stadsschouwburg bij het schooltoneel. Regelmatig is hij in zijn latere carrière in de Stadsschouwburg op het toneel te zien geweest, niet alleen als zanger maar ook als acteur. Bovendien draagt hij de Stadsschouwburg een warm hart toe. Samen met zijn echtgenote Anja Bak stelde hij een geldbedrag beschikbaar voor de aanschaf van een monumentale kroonluchter in de theaterzaal van de onlangs verbouwde Stadsschouwburg.
De Stadsschouwburg, aan het Wilsonsplein 23 in Haarlem, krijgt het nieuwe schilderij, door impresario Jacques Senf aangeboden aan Boudewijn de Groot, langdurig in bruikleen.
Met de onthulling van het portret van Boudewijn de Groot herstart de Stadsschouwburg een oude traditie. De bestaande collectie met werken van onder anderen Isaac Israëls, Kees Verwey en Aat Veldhoen wordt in de loop der jaren uitgebreid met portretten van bekende Haarlemse podiumkunstenaars. De werken zijn te zien in de foyers van de Stadsschouwburg.


Omhoog
Terug