Doe Maar met Boudewijn in Carré (Archief)

auteur: nn, foto: Herman Wouters
geplaatst in: website Novum Nieuws.nl, dinsdag 7 december 2004

Doe Maar-leden Henny Vrienten, Ernst Janz en Jan Hendriks waren de grote verrassing tijdens het uitverkochte jubileumoptreden van Boudewijn de Groot in het Amsterdamse Carré maandagavond. Het concert, waarbij alle bekende en minder bekende nummers van de zanger en tekstschrijver voorbij kwamen, was maandag rechtstreeks bij Radio 2 te beluisteren.

"Het was inderdaad een grote verrassing dat de drie Doe Maar-leden bij de toegift Boudewijn vergezelden", zegt Ron Stoeltie, de muziekcoördinator van de radiozender. De rasartiesten speelden twee nummers samen, waaronder 'Het eiland in de verte'.

De Groot, begeleid door het Metropole Orkest, werd maandag in het vernieuwde Amsterdamse theater tevens vergezeld door zijn zoon Marcel. "Boudewijn had altijd nog aan Marcel beloofd dat hij samen met hem mocht zingen", zegt Stoeltie. Tijdens een optreden in Paradiso in 1996 stonden wel zoon Jim en dochter Clara op het podium, maar Marcel lag toen in het ziekenhuis. Stoeltie: "Boudewijn heeft altijd tegen Marcel gezegd dat hij zich zou revancheren. En dat is gisterenavond gebeurd."

Novum www.nieuws.nl


Omhoog
Terug