Boudewijn de Groot - Het eiland in de verte

Er zijn andere tijden

auteur: Fred Hoogendoorn
geplaatst in: Noordholland Dagblad, 26 februari 2004

'Nu jij niet meer kunt schrijven, moet ik het zelf maar leren', zingt Boudewijn de Groot in 'De blauwe uren'. Zijn nieuwe album, het eerste sinds 1996, staat in het teken van het heengaan (2002) van Lennaert Nijgh, met wie hij zoveel successen had.

Toch leverde de Haarlemmer nog acht van de vijftien teksten. Andere bijdragen komen van Marcel Verreck, Jan Rot en Freek de Jonge. De laatste tekende onder meer voor het juweel 'De vondeling van Ameland' dat op single is uitgebracht. De Groot zelf verzon alle melodieën en hoeft als beginnend tekstdichter niet te wanhopen, gezien zijn woorden in 'Op weg naar mijn lief'.

Dit jaar wordt de man met de tedere zangstem zestig jaar en viert hij zijn veertigjarig artiestenjubileum. Deze cd bewijst dat hij nog wat te melden heeft. Zeker met deze tekstdichters, maar ook in muzikaal opzicht.

Met onder meer zijn zoon Marcel, alle leden van Doe Maar en Frank Boeijen wordt fraaie muziek gemaakt. Die overigens op dit weemoedig gestemde album meer aanvoelt als kleinkunst dan als popmuziek.


Omhoog
Terug