Boudewijn de Groot centrale gast op Nekka-Nacht

auteur: eba, foto nn.
geplaatst in: Nieuwsblad (internet), februari 2007

Antwerpen - Boudewijn de Groot is de centrale gast op de Nekka-Nacht2007. Die vindt op 20 en 21april plaats in het Antwerpse Sportpaleis. De kleinkunstlegende stelde samen met artistiek coördinator Koen Huygebaert en regisseur André Lefèvre het programma voor.

Dat ik centrale gast mag zijn op Nekka-Nacht 2007 geeft mijn uitbundige liefdesrelatie met dit evenement weer", zegt Boudewijn de Groot. Hij maakte in 1996 zijn grote comeback op de Nekka-Nacht en stond de afgelopen tien jaar al ettelijke keren in het Antwerpse Sportpaleis. "Nekka-Nacht 1996 was voor mij een van de eerste keren dat ik in zo'n grote zaal stond en ik zal het optreden dan ook niet gauw vergeten."

Als centrale gast mag Boudewijn de Groot zelf de andere artiesten kiezen. Uit België zijn dat zangeres Yasmine, "omwille van haar mooie repertoire en haar warme stem", Kommil Foo, waar de Groot al eerder mee samen werkte, Lenny en De Wespen en Eva de Roovere. Uit Nederland koos de kleinkunstlegende zijn zoon Marcel de Groot, Peter Koelewijn, "alias de godfather van Nederlandstalige rockmuziek", en Guus Meeuwis. Dit jaar brengt Boudewijn de Groot bovendien zijn eigen band mee naar het Sportpaleis.

Met zijn nieuwste album Lage Landen kwam de 62-jarige zanger begin deze maand meteen binnen op de eerste plaats van de Nederlandse Album Top 100. En ook in het televisieprogramma Zo is er maar één scoren de liedjes van Boudewijn de Groot goed. "Daardoor ben ik natuurlijk erg gevleid, maar zelf zou ik waarschijnlijk een liedje kiezen van Kommil Foo of van Raymond van het Groenewoud als het mooiste Nederlandstalige liedje aller tijden."

Centrale gast van Nekka-Nacht Boudewijn de Groot kiest Yasmine als een van zijn gasten.


Omhoog
Terug