Eerste Nekka-Nacht op 20 april uitverkocht

auteur: pta (belga)
geplaatst in: Nieuwsblad (internet), februari 2007

Nekka-Nacht in het Antwerpse Sportpaleis lopen storm. Het concert op 20 april is al een tijdje uitverkocht. Enkel voor een ingelaste tweede voorstelling op 21 april zijn nog kaartjes te reserveren.

Tijdens de 14de editie staat de Nederlandse grootmeester van de kleinkunst, Boudewijn de Groot, centraal. Ooit was hij de eerste centrale gast op Nekka-Nacht. Na tien jaar afwezigheid op het evenement zal hij weer duetten brengen met bekende en minder bekende Vlaamse en Nederlandse artiesten. Naast Marcel De Groot, zoon van, waagt ook Kommil Foo, in 2004 zelf nog centrale gast, zich aan een muzikale krachtmeting.

Voorts liet onder meer de Nederlander Guus Meeuwis, bekend van de megahit 'Het is een Nacht', zich verleiden tot een optreden met zijn grote voorbeeld. Eva De Roovere stond al vaker op het Nekka-podium, toch zal ze het deze editie voor het eerst volledig alleen doen. Ze laat zich niet meer vergezellen door de folkgroep Kadril of Gerry De Mol, maar zal het podium bestijgen met haar nieuwste soloproject. Om de vrouwelijke toets zeker niet te laten ontbreken, maakt ook Yasmine haar opwachting. De aanwezigheid van Peter Koelewijn zet dan weer de onmiskenbare 'Hollandse' stempel op het concert.

Alle artiesten worden begeleid door de vaste muzikanten van Boudewijn De Groot onder leiding van Ernst Janz, bekend van de legendarische Nederlandse groep 'Doe Maar'. Ook is dit jaar de presentatie in handen van acteur Lucas Van den Eynde.


Omhoog
Terug