Voettocht naar Santiago de Compostella

Stap voor Stap

auteur: Margreet van Geijn
geplaatst in: eigen uitgave

Margreet is een lid van het Boudewijn Forum. Zij heeft in 2003 een voettocht ondernomen.
Tijdens die "wandeling" hield zij een dagboek/reisverslag bij.

Een fragment is wel heel bijzonder: zij liep een dubbelganger van Boudewijn tegen het lijf.
Ik heb het bijzondere fragmentje over genomen. Meer staat natuurlijk in haar boek.

" In de herberg moffelt Theo mij Benno's riem in handen. Hij vindt dat de hond vannacht maar eens niet in de auto hoeft te slapen. Hij mag mee de kamer op.
Zelf durft hij het niet te wagen om Benno mee te smokkelen. Maar ik doe net of mijn neus bloedt en loop met Benno de trap op. Halverwege word ik terug gefloten "Hh, no perro's". Opgeheven vingertje erbij. Verboden voor honden. De waard maakt zich druk. Theo staat het onderaan de trap schijnheilig eens
te zijn met de waard en probeert net zo verontwaardigd te kijken als hij. Maar zijn ogen twinkelen van de pret. We lopen het restaurantje in waar de ober sprekend op Boudewijn de Groot lijkt. We zijn amper binnen of Theo bedenkt zich dat we beter in hotel Alphonso kunnen gaan eten.
De dagaanbieding zag er daar aantrekkelijker uit. Wij weer weg, verbaasd nagekeken door Boudewijn. "

[Dit is een klein stukje tekst uit etappe zes, waar wij in Sarria zijn, een van de pleisterplaatsen op de route en waar wij deze man tegenkwamen. Uiteraard verhaalt het verder, maar niet over deze ober.]

" Zevende etappe. Naar Portomarin. Om ons voortijdig vertrek van gisteravond goed te maken, ontbijten we bij Boudewijn. Warempel, van dichtbij lijkt
hij er echt op, dezelfde kop met zilvergrijs haar. Als je niet beter wist zou je toch zweren. Ik weet zeker dat mijn kinderen hier heel hard om gaan lachen.
Hun moeder in de weer met haar puberale adoratie voor haar jeugdidool. Zelfs hier. De ochtendzon belooft een mooie dag. "

Margreet heeft mij als volgt uitgelegd hoe zij tot deze voettocht en het boekverslag is gekomen:
"Dit boek heet Stap voor Stap en is een persoonlijke weergave van mijn voettocht naar Santiago de Compostela. Deze tocht wilde ik al zo lang maken, maar het kwam er nooit van. In september jl (2003) kon ik dan toch eindelijk een deel van die tocht lopen. Ik liep die tocht met verschillende intenties, niet alleen vanwege de cultuur-historische waarde, maar ook omdat ik tijdens die tocht wilde nadenken over wie ik ben, waar ik sta en waarom."

Margreet heeft haar boek in eigen beheer uitgegeven bij:
Bergboek.
ISBN 90-70037-91-2. Binnenkort in boekwinkels te verkrijgen in Rotterdam, Breda, Tilburg, Den Haag en Nijmegen.
Het ligt ook in de bibliotheek van het Jacons Genootschap in Utrecht.


Omhoog
Terug