Boudewijn de Groot

Vertelt uitgebreid over Lennaert Nijgh in video-interview

auteur: Roel
geplaatst in: www.musicfrom.nl, 16 december 2002

Het stond aanvankelijk voor later in de planning, maar het overlijden van Lennaert Nijgh op 28 november jongstleden heeft ons doen besluiten om nu een deel van het video-interview met Boudewijn de Groot te plaatsen. Alle vragen (tien in dit geval) hebben te maken met Lennaert Nijgh. Het interview door het team van FaceCulture is al opgenomen voor de dood van Nijgh en dus praat Boudewijn De Groot alsof Lennaert nog leeft. Desalniettemin vonden we het van dermate belang, gezien ook de actualiteit van het onderwerp, dat we je de tien streaming filmpjes niet langer willen onthouden.

De Groot vertelt dat hij Nijgh leerde kennen toen Lennaert bij het jongere broertje van Boudewijn kwam spelen. Wat voor soort kind Lennaert Nijgh was en hoe hij de Donald Duck las, je hoort het uit de mond van de man die Nijgh als geen ander kende. Dat is de openingsvraag, maar zo hebben we er 10. Op de vraag 'Frustreert het soms niet dat jullie muzikaal van elkaar afhankelijk zijn?' antwoordt Boudewijn "Ja, want ik ben in zekere zin van hem afhankelijk, omdat wij samen zulke fantastische nummers schrijven en dat hij van die teksten schrijft waar ik zo makkelijk mee uit de voeten kan." De Groot legt vervolgens uit dat het speelt omdat Lennaert op dat moment weinig tot niets schrijft. Hij zegt wel meer bij anderen op zoek te zullen moeten gaan. Een aantal teksten van Freek de Jonge zijn door De Groot met enthousiasme begroet, daar zit mogelijk nog wel een samenwerking in.

Met het verlies van Lennaert Nijgh zijn het juist de uitspraken over het werken met anderen die een nieuwe lading krijgen. Maar eigenlijk geldt dat voor het complete interview. Het is daardoor wel een belangrijk "document" geworden. MusicFrom, in samenwerking met FaceCulture, is trots dat te kunnen brengen.

Bedoeld interview is met behulp van een link opgenomen in de RTV-pagina:
zie 2002 FaceCulture interview over Lennaert.


Omhoog
Terug