Antwerpen - Mechelen, Brugge-Oostkust, De Denderstreek, De Kempen en Limburg, Het Waasland, Kortrijk-Waregem-Menen, Meetjesland - Leie - Gent, Oostende-Westhoek, Regio Gent, Roeselare - Tielt - Izegem, Vlaams-Brabant, Vlaamse Ardennen

Koning Boudewijn

auteur: nn
geplaatst in: Het Volk, maandag 23 april 2007

Boudewijn de Groot centrale gast op Nekka Nacht in Sportpaleis
Zijn liedjes behoren nog altijd tot het betere kampvuurrepertoire. Om maar te zeggen dat de Hollandse kleinkunstlegende Boudewijn de Groot geheel terecht de centrale gast was op Nekka Nacht, de hoogmis van het Nederlandstalige lied.

'Wij kennen de liedjes van Boudewijn de Groot via onze ouders', zei Sylvie Verrycken (20) die met haar vriendin Petra Illegems zaterdag tot de jongere bezoekers behoorde. 'Bij de scouts zingen we zijn liedjes nog altijd. Ik vind Boudewijn de Groot voor jong en oud.' Als centrale gast mocht de Groot zelf het programma van deze Nekka Nacht samenstellen. Uit BelgiŽ waren dat zangeres Yasmine 'voor haar mooie repertoire en haar warme stem'; Kommil Foo, met wie de Groot al eerder samenwerkte; Lenny & De Wespen; en Eva De Roovere.Uit Nederland koos de kleinkunstlegende zijn zoon Marcel de Groot, Peter Koelewijn 'alias de godfather van Nederlandstalige rockmuziek', en Guus Meeuwis. Allemaal brachten ze hulde aan het veelzijdige repertoire van Boudewijn de Groot. De broertjes van Kommil Foo zongen samen met Marcel de Groot een verrassend mooie versie van Welterusten meneer de president, waar pa Boudewijn bewonderend naar zat te luisteren. Podiumpersoonlijkheid Yasmine bracht het prachtige duet Niemand Iemand met Eva De Roovere en kreeg als enige het hele Sportpaleis recht voor een staande ovatie voor 'de meester'. En dat hij de meester is, bewees Boudewijn de Groot toen hij op het einde van de Nekka Nacht klassiekers opdiste als Verdronken Vlinder en De vondeling van Ameland en heel de zaal kippenvel bezorgde.


Omhoog
Terug