Organisator Tom Costers in de wolken

Vijfde pOpwijk werd een feest

auteur: Erik Gyselinck, foto: Koen Merens
geplaatst in: Nieuwsblad (internet), maandag 01 september 2008

OPWIJK - pOpwijk vierde zijn eerste lustrum met veel zon, tien sprankelende optredens en een volle festivalweide. Een gelukkige organisator Tom Costers schat dat zaterdag ruim 4.500 man opdaagde.

'Het was een feest', vertelt een enthousiaste Costers. 'Voor het eerst hadden we twee podia opgesteld en dat bleek een schot in de roos. Er was een voortdurende stroom van toeschouwers, wat heel leuk is. Ik vind dat we echt schitterende optredens hebben gehad.'

Ook onze vip-formule sloeg aan', vervolgt de organisator. 'We kregen 680 vips over de vloer. De artiesten waren heel tevreden. Boudewijn De Groot vond ons festival beter dan Dranouter, waar hij eerder was. Luc De Vos van Gorki heeft ons uitgebreid bedankt en ook De Kreuners waren tevreden.'

Toen Belle Perez het vijfde pOpwijk voor tweeduizend festivalgangers op gang schoot, was het broeiend heet. Het ideale weer voor haar aanstekelijke latinomuziek. Een iets ouder publiek was speciaal gekomen voor Boudewijn De Groot. Hij zong, af en toe niet stemvast, zijn nostalgische en grootste hits. De Nederlandse grootmeester houdt een sabbatjaar, maar hij maakte een uitzondering voor Dranouter en pOpwijk.

Gorki hadden we nog niet gehad in Opwijk. De groep deed zijn ruige rockreputatie alle eer aan. Luc De Vos, met nieuw kapsel, speelde voortdurend met de camera die het optreden vastlegde op een videowall. Hij maakte uitgebreid promotie voor zijn cd 'Voor rijpere jeugd' die er aan komt. Op het einde bracht hij enkele van zijn hits, maar toen het joelende publiek smeekte om zijn grootste hit, begon hij plagend liedjes van Boudewijn De Groot te vertolken. Uiteindelijk bracht hij toch zijn beroemde 'Mia'. Een geschikte aanloop voor De Kreuners, die hun dertigste podiumverjaardag vierden.

Voor hun optreden en dat van Les Truttes liep de festivalweide voor het hoofdpodium helemaal vol. De in het rood uitgedoste Les Truttes deden de festivalgangers zelfs springen en zingen.


Omhoog
Terug