'Flikken'

Boudewijn in nieuwe zakken

auteur: kt, foto: VRT
geplaatst in: Humo, 7 september 2004

Tweehonderd kilometer ten zuidwesten van het Land van Maas en Waal, meer bepaald in Gent, krijgt het 'Flikken'-team twaalf afleveringen lang versterking van ene Robert W. Nieuwman, gespeeld door Boudewijn de Groot (de!). Van liedjeszanger en sporadisch acteur naar profiler, seriemoordenaarjager én love interest van Andrea Croonenberghs: niet slecht qua career move.

BOUDEWIJN DE GROOT: "Niks career move: ik ben niet van plan de rest van mijn leven te vechten voor goeie rollen - die aanbieding voor 'Flikken' kwam gewoon op het geknipte moment".
HUMO Er ging geen jongensdroom in vervulling toen de makers u vroegen een flik te spelen?
DE GROOT: "Nee hoor; als kind wilde ik een beroemde filmster worden (lacht). Gelukkig had ik snel door dat ik geen avontuurlijk karakter had - nog steeds de eerste vereiste om een goed acteur te worden. Maar mijn fascinatie voor het vak is intact gebleven, vandaar dat ik nooit nee zeg tegen een interessante rol. robert Nieuwman was een hele uitdaging: hij loopt niet voortdurend in de kijker, waardoor je dubbel zo hard je best moet doen om er in die korte tijd toch een intrigerend personage van te maken. Geen idee of het me gelukt is, al voelde ik me bij elke nieuwe scène wel wat beter op mijn gemak."
HUMO Zult u zich nog op uw gemak voelen als u als een ware volksheld door de Gentse straten wordt gereden tijdens de Flikkendag op 26 september?
DE GROOT: "Ach, zolang je die Flikkendag beschouwd ale een nationale feestdag in het klein en je je af en toe discreet kunt afzonderen, zal het nog best meevallen. Je hóéft je ook niet per se te laten overrompelen door dolenthousiaste fans: je kunt ook gewoon een beetje gevleid zijn. ik zou er overigens niks op tegen hebben nog een tweede seizoen 'Flikken'te doen: ik zal nu al met pijn in het hart afscheid nemen van de hele ploeg. Maar we zien wel of de makers Robert Nieuwman opnieuw uit de kast willen halen."
HUMO Misschien moet u maar meteen een hoofdrol in een spin-off eisen?
DE GROOT: "Zoiets ald 'De Robert Nieuwman Show', bedoelt u. Een uitstekend idee (lacht)."


Omhoog
Terug