Boudewijn doet niet aan lijstjes

auteur: nn, foto: ANP/Sjoerd van Delden
geplaatst in: Haarlems Dagblad, zaterdag 24 december 2005

Boudewijn de Groot heeft met het nummer 'Avond' Queen van de troon gestoten in de Top 2000 van Radio 2. In alle voorgaande edities stond de Britse band bovenaan met het lied 'Bohemian rhapsody'. "Vorig jaar was mijn verbazing al groot toen 'Avond' op de vijfde plaats stond", geeft De Groot als reactie. "Nu de stemmers vonden dat het tijd werd voor een nieuwe nummer één, en wel het Nederlandstalige 'Avond', is mijn blijdschap des te groter".

Lennaert Nijgh schreef 'Avond' in 1973 voor Rob de Nijs, die het lied heeft opgenomen voor zijn album 'In de uren van de middag'. In 1996 verscheen het nummer in de uitvoering van Boudewijn de Groot op zijn album 'Een nieuwe herfst'. Eerder dit jaar (Red.: 14 oktober 2005, zie "Keerzijden" in het menu) verscheen een cd met vijf versies van 'Avond'.
Dat een redelijk onbekend nummer van De Groot heeft gewonnen is verbazend. Binnen Radio 2 werd er hoe dan ook vurig gehoopt op een nieuwe nummer één. Sjors Fröhlich zei onlangs dat hij en zijn radio 2 collega's hoopten op een nummer 1 notering voor 'Avond'.

Frits Spits, net als Fröhlich fan van De Groot draaide het nummer veelvuldig. En Bert Kranenbarg voerde zelfs een officiële campagne voor 'Avond' in zijn programma 'Knooppunt Kranenbarg'. De fans van Boudewijn hebben via de fabclub (Red.: welke?) alles op alles gezet om hun lieveling boven aan de lijst te krijgen. In de kranten verschenen advertenties die opriepen om op 'Avond' te stemmen.

Red.: Het ligt niet aan ons, het is niet onze fout. Er is van hier niets ondernomen, ons is niets te verwijten.


Omhoog
Terug