Resensie tour

Boudewijn de Groot met 'Andere tijden'

auteur: Gé Ansems
geplaatst in: Haagse Courant, 27 februari 2002

Stadstheater. Boudewijn de Groot met het programma 'Andere tijden' en een achtkoppige begeleidingsband.
Op zaterdagavond 2 maart. Aanvang kwart over acht.


Zoetermeer – Het was te verwachten dat de voorstelling 'Andere tijden' van Boudewijn de Groot in het Stadstheater al vroegtijdig zou zijn uitverkocht. Dat illustreert eens temeer dat de zanger, die al meer dan 35 jaar optreedt, nog altijd razend populair is. Nog steeds krijgt hij keer op keer de theaters moeiteloos vol. Wie nog geen kaartje heeft en toch naar Boudewijn de Groot wil, wordt aangeraden op de dag van zijn voorstelling, zaterdag 2 maart te bellen met het Stadstheater. Want het komt voor dat reeds gekochte kaarten worden geretourneerd.
De titel 'Andere tijden' verwijst met een knipoog naar het oude lied van De Groot 'Er komen andere tijden'. Een lied dat destijds werd omarmd door de protestgeneratie van de jaren zestig. De tijd waarin Boudewijn de Groot met zijn vertolking van de liedjes van zijn vaste tekstdichter Lennaert Nijgh tot grote hoogte steeg. Het was Boudewijn de Groot die de Amerikaanse president Johnson tijdens de Vietnamoorlog op zijn nummer zette met het lied 'Meneer de president, slaap zacht'. Zijn liedjes als 'Meester Prikkebeen', 'Het Circus Jeroen Bosch', 'Beneden alle peil' en 'Het testament' werden gemeengoed.
Het was de bedoeling van De Groot om aan zijn programma 'Andere tijden' een album te koppelen met nieuwe liedjes van Lennaert Nijgh. Dat is niet gelukt. Nijgh leverde slechts drie nieuwe teksten. Het theaterprogramma bestaat nu uit oud en nieuw werk van Nijgh en teksten van Freek de Jonge en Jan Rot. Bovendien staat Boudewijn de Groot niet meer alleen op het podium, maar wordt hij begeleid door een achtkoppige band, met onder anderen de ex-Doe Maar-muzikanten Jan Hendriks en Ernst Jansz, de gitarist Jan de Hont en de violiste Monique Landsdorp.

Red: de begeleidingsband van Boudewijn bestaat uit zeven leden.
Meneer de president, slaap zacht = Welterusten meneer de president
Het Circus Jeroen Bosch = Het land van Maas en Waal


Omhoog
Terug