Recensie tour

'Andere tijden' met Boudewijn

auteur: Gé Ansems, foto: archief.
geplaatst in: Haagse Courant, 18 september 2002

STADSTHEATER ZOETERMEER.
Boudewijn de Groot met zijn theaterconcert 'Andere tijden'. Op woensdagavond 25 september. Aanvang: 20.15 uur.
Boudewijn de Groot stond in maart ook al met zijn programma 'Andere tijden' in het Stadstheater.


De voorstelling was toen al vroegtijdig uitverkocht. De Groot staat woendagavond 25 september opnieuw met hetzelfde programma in de Zoetermeerse podiumtempel. En wederom is er al geen kaartje meer te krijgen. Wie echter naast het net heeft gevist en toch de voorstelling wil bijwonen, wordt aangeraden op de dag van het optreden even te bellen met het Stadstheater. Want het komt voor dat reeds gekochte toegangsbewijzen worden geretourneerd. Dat de voorstelling reeds is uitverkocht illustreert eens te meer dat de zanger, die al meer dan 35 jaar optreedt, nog altijd razend populair is. Nog altijd krijgt hij keer op keer de theaters moeiteloos vol.
De titel van het programma 'Andere tijden' verwijst met een knipoog naar zijn oude lied 'Er komen andere tijden'. Een lied dat werd omarmd door de protestgeneratie van de jaren zestig. De tijd waarin De Groot met zijn vertolking van de liedjes van zijn vaste tekstdichter Lennaert Nijgh tot grote hoogte steeg.
Het was Boudewijn de Groot die de toenmalige Amerikaanse president Johnson tijdens de Vietnamoorlog op zijn nummer zette met het lied 'Meneer de president, slaap zacht' *). Ook zijn liedjes als 'Meester Prikkebeen', 'Het Circus Jeroen Bosch' *), 'Beneden alle peil' en 'Het testament' *) werden gemeengoed.
De Groot was van plan om aan zijn programma 'Andere tijden' een album te koppelen met nieuwe liedjes van Lennaert Nijgh. Dit plan ging echter niet door, omdat Nijgh slechts drie nieuwe teksten leverde. Het theaterprogramma bestaat daarom uit oud en nieuw werk van Nijgh en uit liedjes geschreven door Freek de Jonge en Jan Rot. Boudewijn de Groot wordt begeleid door een achtkoppige band met onder anderen de ex-Doe Maar-muzikanten Jan Hendriks en Ernst Jansz, gitarist Jan de Hondt en violiste Monique Landsdorp.

*) Wat een kennis van zaken hebben we, he!


Omhoog
Terug