Desselse speelt op Nekka

auteur: nn
geplaatst in: Gazet van Antwerpen (internet) , vrijdag 2 februari 2007

Jasmien Gys (14) uit Dessel begeleidt op vrijdag 20 en zaterdag 21 april 2007 Boudewijn de Groot tijdens de veertiende editie van Nekka-Nacht in het Sportpaleis. Jasmien doorzwom als klassieke gitariste een selectie met 312 kandidaten. Haar zus Annelies (15) raakte bij de laatste vijftig kandidaten.

Boudewijn de Groot is volgend voorjaar de centrale gast op Nekka-Nacht. De Nederlandse legende brengt zijn bekend lied Testament op een speciale manier. Een groep van 21 muzikanten begeleidt de grootmeester op akoestische gitaar. Een van hen is Jasmien Gys uit Dessel.

"Mijn oom las het artikel en stelde voor om mee te doen. Er schreven 312 kandidaten in. Mijn zus Annelies en ik stuurden een mailtje en raakten bij de laatste vijftig geselecteerden. Daarna volgde een auditie in Deurne waar we met partituur het nummer Testament moesten spelen. Ik kreeg bericht dat ik de selecties doorzwommen heb. Er volgen in april nog enkele repetities. Dan moet ik het nummer wel uit mijn hoofd kennen", verhaalt Jasmien.

Muziek vormt de rode draad in het gezin van Erik Gys, Katelijne Segers en de dochters Annelies en Jasmien. "Ik begon met dwarsfluit, maar daarvan kreeg ik allergische reacties. Ik schakelde over op gitaar omdat papa dat ook speelde. Onze hele familie is muzikaal aangelegd", lacht Annelies.

Geschiedenisshow

Moeder Katelijne speelde piano. "Maar ik had liever dat ze voor een instrument kozen dat ze overal konden meenemen", glundert ze.

Annelies en Jasmien zijn bezige bijen. Ze volgen aan de academie van Mol klassieke gitaar, gitaarbegeleiding, zang en koor. Drie keer in de week doen ze aan rock-'n-rolldansen bij dansclub Rock Fifty-5. Die hobby leverde Annelies dit jaar een televisieoptreden op in het En-programma De Grote Geschiedenisshow.

"Ik ben helemaal niet jaloers op mijn zus, integendeel. Tijdens Nekka-Nacht zit ik met een vrijkaart op de eerste rij om haar aan te moedigen", besluit een sportieve Annelies.


Omhoog
Terug