Eeuwige jeugd

Capitole, Gent

auteur: de las Cuevas
geplaatst in: GO FOR MUSIC website, maandag 7 maart 2005

Eeuwige Jeugd wegens groot succes verlengd! En dus stond Boudewijn de Groot een klein jaar later opnieuw in Gent voor een uitverkocht huis. Net als vorige shows bracht deze reprise een mix van werk uit de vroegere jaren en van de Groots laatste plaat, Eiland In De Verte. Waarbij Boudewijn weer even stilstond bij het verlies en het gemis aan z’n kompaan van vele jaren, Lennaert Nijgh.

In de volgelopen Capitole popelden oudere - en hier en daar ook wat jonge -jongeren als dankbaar publiek om Boudewijns songs, af en toe zwijmelend van bewondering. Nochtans bleef de interactie vrij statisch tijdens de set: op geen enkel moment stond er ook maar één iemand recht. Pas met afsluiter Avond (een nummer voor elke relatie, dixit Boudewijn, of die nu begon of stukliep) veerde zowat de ganse zaal op voor een staande ovatie.

De Groot en zijn 7-koppige band (met o.a. Monique Lansdorp op viool, Jan de Hont op gitaar en 2 ex-Doe Maar jongens, Ernst Jansz, schitterend aan de piano en Jan Hendriks op gitaar) fietsen geroutineerd door hun set, soms zelfs ietwat té. Daardoor ontbrak een niet nader te bepalen élan aan dit optreden, wat bijvoorbeeld opviel bij nummers als Telkens Weer of Eiland In De Verte. Boudewijns unieke stijl en stem tilden de show wel hoog maar hoe je ’t ook draaide of keerde, je keek naar een set die effectief 'reprise' werd gedoopt.

Toch viel de man - zoals reeds gemeld - een staande ovatie tebeurt, met als gevolg een Boudewijn de Groot die maar liefst 6 bisnummers voor deze Capitole over had. Met als allerlaatste een trio klassiekers - Beneden Alle Peil, Verdronken Vlinder en Testament - die de Groot solo op akoestische gitaar ontroerend melancholisch bracht.

copyright: Goformusic (http://194.7.45.68/nl/item.php?text_id=54717)


Omhoog
Terug