FLIKKEN site

Boudewijn wil meer privéleven van Robert zien

auteur: Tim van Schie
geplaatst in: www.flikkentv.tk, donderdag 3 februari 2005

Na een sucses volle reeks 6 van flikken waar een nieuw personage voor bij kwan namelijk Boudewijn De Groot. Men heeft hem leren kennen als Robert W. Nieuwman. De charmante Profiler uit Nederland. Wij van flikkentv.tk stelden hem wat vragen.

Na het mysterie en het oplossen van de zaak 'Feiremans' wat kunnen we nu verwachten van het personage Robert W. Nieuwman?
De Groot: Van Robert Nieuwman valt voorlopig weinig nieuws te verwachten. Uiteraard hangt het van de heren producers af of en wanneer Nieuwman weer ten tonele verschijnt. Ikzelf zou het erg leuk vinden weer op te draven, maar ik heb daar geen zeggenschap over.

Hoe was het om op de set te staan met acteurs, die al heel lang in de serie spelen (zoals Andrea Croonenberghs, Mark Tijsmans en Ludo Hellinx)?
De Groot: De hele cast en ook de crew van "Flikken" was ontzettend gastvrij. Ik heb me geen moment onbehaaglijk gevoeld, of een vreemde eend in de bijt. Behalve in het begin, maar dat lag aan mezelf: alles was nieuw voor me, ik moest gaan acteren en samenwerken met mensen die ik niet kende. Dat is voor mij altijd een moment van grote onzekerheid. Dankzij de enorme warmte en vriendelijkheid van alle 'Flikken' was die onzekerheid binnen de kortste keren voorbij.

Welke scene vond u het leukst om te spelen en met welke acteur was dat dan?
De Groot: Eigenlijk vond ik alle scènes leuk, omdat ik acteren zo leuk vind. De intiemere scènes met Brit (Andrea Croonenberghs) waren fantastisch om te doen omdat ze erg aardig en ongedwongen is, goed acteert, dus goed tegenspel biedt, mij daardoor veel kan leren, maar vooral omdat in die scènes de figuur van Robert wat meer van zichzelf liet zien. Er dus als het ware meer diepgang getoond moest en kon worden. Uiteraard heb ik van de hele cast enorm veel geleerd door hun ervaring, dus wat dat betreft was iedere opnamedag een educatieve ervaring.

Wat zou uw personage nog door moeten maken, wanneer u nog meespeelde of weer terug komt?
De Groot: Geen idee. De sluimerende gevoelens van Brit en Robert zouden natuurlijk nog een rol spelen, maar hoe lang en en hoe intens, dat weet ik niet. En verder zou er misschien iets meer op het privéleven van Robert worden ingespeeld.

Hoe vindt u het u zelf terug te zien op het scherm? Heeft u ook elke aflevering gekeken?
De Groot: Mezelf terugzien is minder enerverend dan ik vooraf vreesde. Ik was bang dat ik nagelbijtend en vol afschuw naar mijn prestatie zou zitten kijken, maar dat viel mee. Ik heb er heel veel van geleerd, denk ik.

Er komt een nieuwe Flikken cd uit. Levert u er ook een bijdrage aan?
De Groot: Voor de nieuwe cd ben ik niet gevraagd. Het lijkt me ook niet dat ik daarop thuishoor. Ik speelde tenslotte alleen in de serie van het afgelopen seizoen mee. Tenzij die cd op dat seizoen slaat. Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat ze van plan zijn en heb er ook nog niets over gehoord.

Kunnen we u ook weer verwachten op de Flikkendag 2005 in Gent?
De Groot: Nee, ik zal niet aanwezig zijn op de komende Flikkendag. Daar zijn alleen de medewerkers van het lopende seizoen te zien.

Als u nog een keer gevraagd zou worden door Erwin Provoost, wilt u dan nog een keer terugkomen als Robbert W Nieuwman in flikken?
De Groot: Zoals ik hierboven al aangaf, lijkt het me ontzettend leuk nog een keer mee te doen, zowel vanwege het acteren als vanwege de fantastische samenwerking. Ik wacht rustig af.

Als afsluiting: Hoe zou u uw ervaring in Flikken willen om schrijven?
De Groot: Het lijkt me na al het voorgaande wel duidelijk hoe ik denk over mijn tijd bij "Flikken": een prachtige ervaring, een samenwerking met cast en crew waar ik met heimwee aan terugdenk en een periode waarin ik veel heb geleerd. Het smaakt naar meer.

Bedankt Boudewijn De Groot.

© Copy flikkentv.tk Niets uit dit intervieuw mag gekopiëerd worden zonder toestemming van de webmaster van www.flikkentv.tk


Omhoog
Terug