IN REPRISE

Eeuwige jeugd relativeert het ouder worden

auteur: I.N. foto: Loe Beerens
geplaatst in: Sp!ts, donderdag 24 februari 2005

Toneelstukken, cabaret en musicals die erg goed lopen, worden in toenemende mate nogmaals gespeeld. In onze zoektocht naar nu en nieuw, willen we het 'oude' nog wel eens vergeten. Ten onrechte. Oud wellicht, maar niet minder geliefd en zeker niet minder goed. In Sp!ts een serie over stukken die dit seizoen in reprise gaan of gingen.

In reprise: Eeuwige jeugd
Van: Boudewijn de Groot.
Première: 30 maart 2004
Reprise: van 23 februari tot 27 mei 2005 (red: moet zijn: tot 26 juni 2005)
Ontvangen in de pers: Eindhovens Dagblad: '(….) De Groot gaat met zijn tijd mee, zoals zijn liedjes dat doen. De meeste hebben de eeuwige, zeker als ze gespeeld worden door de 'allemaal sterren'-band waarmee De Groot ook deze toer langs de theaters gaat.'
De theatertour: Eeuwige Jeugd geeft in verschillende bekende nummers van Boudewijn de Groot
de relativiteit van het ouder worden. Het laat zien dat ouder worden er gewoon bij hoort en dat krampachtig jong blijven nergens voor nodig is.Onder de bekende nummers zijn onder andere;
Voor de overlevenden, Land van Maas en Waal en Verdronken Vlinder.
Veranderingen: "Die zijn er eigenlijk niet zoveel", vertelt Liesbeth van Biezen van het impressariaat Jacques Senf. "De volgorde van de nummers is een beetje omgedraaid en er worden twee nummers gezongen van zijn nieuwe cd, zo houdt je de show toch een beetje nieuw."
Juist Eeuwige jeugd moet in reprise omdat: "Het publiek echt laaiend enthousiast was en er bij ons op heeft aangedrongen dat de show opnieuw de theaters in ging."
Band: Tijdens Eeuwige Jeugd wordt Boudewijn vergezeld door zijn zevenmansband, bestaande uit onder anderen gitarist Jan Hendriks (ex Doe Maar) en pianist Ernst Jansz (ook ex Doe Maar).

Eeuwige jeugd gaat op tournee t/m 26 juni 2005. Meer informatie: www.boudewijndegrootthuispagina.nl. Kaarten via De Nationale Theaterkassa.


Omhoog
Terug