Jubileumconcert Scheveningen

Zestig jaar en nog altijd succesvol.

auteur: nn
geplaatst in: De Posthoorn (huis aan huisblad in Den Haag) woensdag 6 april 2005

DEN HAAG. Zestig jaar en nog altijd succesvol. Bijzonder, vindt Boudewijn de Groot. De zanger geeft maandag 11 april in het Fortis Circustheater in Scheveningen een jubileumconcert, toepasselijk getiteld 'Eeuwige Jeugd'.

De Reiziger, Het Land van Maas en Waal, Testament en Verdronken Vlinder, Boudewijn de Groot zingt ze nog steeds met veel plezier voor zijn publiek. Maar voor de pauze staan vooral nieuwe nummers van zijn laatste cd, "Het eiland in de verte", op het programma, vertelt de zanger. "De cd dateert van net na de dood van Lennaert Nijgh en zijn laatste teksten staan er ook op. Het zijn liedjes die van grote emotionele waarde voor me zijn. Voor de pauze staat het afscheid van Lennaert centraal." De titel van het programma Eeuwige Jeugd, verwijst naar een levensmotto van Boudewijn de Groot. "Ik ben me nooit zo bewust geweest van leeftijden, zegt de 60-jarige De Groot. "Later als we groot zijn, zeiden Lennaert en ik altijd. Het is ook een verwijzing naar het feit dat ik nog steeds met veel succes op het podium sta." En naar het feit dat hij ook nu nog jonge mensen aanspreekt met zijn muziek. "De teksten van Lennaert zijn wel oud, maar ze bevatten geen ouderwets taalgebruik en gaan over dingen die mensen uit alle tijden en van alle leeftijden aanspreken", verklaart de Groot. "En hij heeft ze ook niet als een ouwe zak opgeschreven. De muziek blijkt ook van alle tijden te zijn."
Het concert in Scheveningen is voorlopig het laatste concert (red: in Scheveningen) dat De Groot geeft. Tijd om uit te rusten en nieuw materiaal te schrijven, ook teksten.
"Mensen als Jan Rot en Freek de Jonge hebben wel incidenteel voor me geschreven, en blijven dat hopelijk ook doen, maar Lennaert Nijgh mis ik natuurlijk. Dat voelt soms als een molensteen om mijn nek. Want veel fans vinden de teksten van Lennaert toch de beste uit mijn repertoire. En daar moet ik tegen opboksen."
Den Haag moest wel in de reprise van Eeuwige Jeugd zitten, Boudewijn de Groot heeft een band met de stad. "Een groot deel van mijn familie is na de oorlog in IndonesiŽ in Den Haag gaan wonen. De sfeer van de stad trok me toen enorm aan en nu nog steeds. Als ik in een stad zou gaan wonen, stond Den Haag bovenaan, na Haarlem waar ik ben opgegroeid." Met het alert Haags publiek dat van inhoud houdt, verwacht Boudewijn de Groot een mooi concert in het Circus Theater. Meezingen mag van de zanger, maar "we houden het wel intiem, geen carnavalskrakers."

Er zijn nog kaarten op de tweede rang Š Ä 27,-. Reserveren: Topticketline tel.0900-3005000 (Ä0,45 p/m).


Omhoog
Terug