Portret Boudewijn de Groot in Haarlems theater

auteur: ANP
geplaatst in: De Gelderlander (internet), dinsdag 20 januari 2009

HAARLEM - Boudewijn de Groot wordt geëerd met een portret in de Haarlemse Stadsshouwburg. De schilderijencollectie daar wordt op maandag 2 februari aanstaande uitgebreid met een portret van de artiest van de hand van René Tweehuysen.

Volgens een woordvoerster van het theater krijgt De Groot een prominente plek tussen onder anderen Louis van Gasteren, Herman Heyermans, Peter Lohr en Paul Huf.
Hij heeft het verdiend, vindt de schouwburg. "Zoals veel Haarlemse artiesten maakte de jonge Boudewijn de Groot zijn debuut in de Stadsschouwburg bij het schooltoneel. Regelmatig is hij in zijn latere carrière in de Stadsschouwburg op het toneel te zien geweest, niet alleen als zanger maar ook als acteur. Bovendien draagt hij de Stadsschouwburg een warm hart toe. Samen met zijn echtgenote Anja Bak stelde hij een geldbedrag beschikbaar voor de aanschaf van een monumentale kroonluchter in de theaterzaal van de onlangs verbouwde Stadsschouwburg."
De Stadsschouwburg krijgt het nieuwe schilderij, door impresario Jacques Senf aangeboden aan Boudewijn de Groot, langdurig in bruikleen.


Omhoog
Terug