Kinderen Kankervrij

Boudewijn en Willeke voor KiKa

auteur: Lisa Hopman, foto: Jan Rikken
geplaatst in: de Gelderlander (internet), maandag 10 november 2008

DRUTEN - Jeanine Paul spreekt vanaf een groot scherm in de evenementenhal van ActiveWorld in Druten het duizendkoppig publiek toe. Haar te vroeg overleden zoon Diederick lacht vanaf het doek de zaal in.
Hij kon de strijd tegen kanker niet winnen, maar zij knokte door. Voor al die ouders en kinderen waar misschien in de toekomst nog wl wat te redden valt. De moeder van Diederick besloot de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij) te gaan steunen.

Met de verkoop van beren haalde Jeanine een mooi bedrag op. Toen kwam spontaan het idee om een groot feest te organiseren. De Rotaryclub Maas en Waal zette de schouders eronder en deze zaterdagavond, na een jaar van voorbereiding, treden topartiesten als Willeke Alberti en Boudewijn de Groot belangeloos op. De opbrengst van het benefietconcert is 41.389 euro.

Thijs Wijnmans (23) is gekomen voor Boudewijn de Groot. Maar eerst treedt een keur van Maas en Waalse, Nederlandse en internationale artiesten op. Zoals Johnny Logan, Bert Heerink en Brigitte Nijman. Willeke Alberti vertolkt het nummer Samenzijn uiterst gevoelig. En dan De glimlach van een kind. Willeke: "Die beelden op dat scherm, als je die ziet, dan weet je wat het betekent." Thijs bedenkt zich: "Ik kom ook voor Willeke trouwens, ik hou van al die ouwe kneuten. " Luid zingt hij mee. De zaal deint, de handen in de lucht. Ruim veertig jaar geleden zong Willekes vader Willy Alberti het lied bij de geboorte van haar dochter. Nu is zij zelf oma.

Dan is daar Boudewijn de Groot, die zichzelf aankondigt als opa Boudewijn. Hij bespeelt de akoestische gitaar en het publiek. Triest is Boudewijn, omdat hij vandaag hoorde dat kinderkanker een sluitpost is op de begroting.

Het enige dat hij er aan kan doen is af en toe een liedje zingen. En dan laat de gevierde zanger de zaal heel even horen, waarom hij nog steeds zo mateloos populair is.

Perfect begeleid door het orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelt Boudewijn Het Land van Maas en Waal. Het publiek gehoorzaamt maar al te graag aan zijn oproep: 'jullie mogen de polonaise doen'.

Na een woord van dank aan heel veel kleine en grote sponsoren en vrijwilligers die het allemaal mogelijk maakten, besluiten alle artiesten samen de avond met nogmaals het lied van Maas en Waal. Voortaan zal dat, voor iedereen die erbij was, een nieuwe dimensie hebben.


Omhoog
Terug