BS UPDATE Gesignaleerd

Lage Landen Tour 2007 recensie

auteur: redactie
geplaatst in: Buma Stemra Gids, maart 2008

Lage Landen Tour 2007 (Universal; cd & dvd)

2008 is een sabbatsjaar voor de alweer 63-jarige zanger/gitarist Boudewijn de Groot. Zeer verdiend, want 2007 bleek een productief jaar: allereerst verscheen het nieuwe studioalbum Lage Landen en daarnaast was er een theatertour met bijbehorende live-cd en -dvd. De Groot is een van de weinige artiesten die vanaf de jaren zestig een constant hoog niveau heeft behouden en nooit is afgegleden naar een routineus afraffelen van the greatest hits.
De productie Lage Landen Tour 2007 is daar een mooi voorbeeld van.

Recente nummers worden afgewisseld met nét wat minder bekende oude(re) nummers als Cinderella en Sonnet IV. Door het overlijden van Lennaert Nijgh is De Groot de laatste jaren 'gedwongen' om ook zelf wat meer teksten te gaan schrijven, met prima resultaat - luister naar Achter De Hemelpoort. De begeleidingsband is misschien wel de beste die er in Nederland in de theaters te vinden is, met onder anderen Ernst Jansz, Jan de Hont en Ake Danielson.
Ook op de dvd spat het speelplezier van het beeld af. Het is niet meer dan terecht dat in de popmuziek Boudewijn (als) de Groot(heid) wordt gezien die hij nog steeds is.


Omhoog
Terug