Bergen op Zoom

Boudewijn de Groot helpt met collecte

auteur: nb. Foto: Con Clasquin
geplaatst in: BN De Stem van 22 april 2002

Wat aarzelend stopt het echtpaar wat munten in de collectebus.
Die collectant met de grijze haardos komt hen zo bekend voor, waar kennen ze hem nou ook al weer van?
Een eindje verder kijken ze nog even vragend om,
niet wetend dat ze hun euro's net aan zanger Boudewijn de Groot hebben gegeven.


De zanger kwam collecteren voor het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten, samen met atletiekvereniging Spado en tafeltennisvereniging het Markiezaat. In Steenbergen werd de collecte gehouden door Spado en schietvereniging Engelbrecht van Nassau. Nadat vorig jaar Nelli Cooman meehielp met de collecte, was dit jaar Boudewijn de Groot van de partij. "We hebben eerst gekeken wie er vandaag in de regio een optreden had," zegt organisator J. Jonkers. "En toen maar gewoon een brief gestuurd."
Waarom gaat de nog steeds populaire zanger op zaterdagmiddag met een collectebus in de hand staan? "Omdat het me gevraagd werd," zegt hij eenvoudig. "Dat gebeurt niet zo vaak, dus ik vind dat ik voor een keer best die moeite kan doen. Bovendien vind ik het een goed doel. Als je gehandicapte sporters terug ziet komen van de Olympische Spelen. Daar hebben ze medailles binnengehaald en er staan misschien drie mensen op het vliegveld op ze te wachten. Zielig is het juiste woord niet, maar ik vind dat toch jammer. Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor gehandicapte sporters. Ik hoop dat het geld ook gebruikt wordt voor gehandicapte kinderen."
De Groot stond van half drie tot half vier in de binnenstad. "Ik hou de klok nauwlettend in de gaten. Om kwart over vier moet ik een soundcheck doen in Roosendaal, waar ik vanavond optreed." De opbrengst van de collecteweek is nog niet bekend. "Het gaat ook vooral om de aandacht voor gehandicaptensport," zegt Jonkers. "Het geld is eigenlijk bijzaak."


Omhoog
Terug