Start van 'Flikken' vervroegd

auteur: RdC
geplaatst in: Het belang van Limburg, 4 september 2004

In tegenstelling met hetgeen in de weekbladen wordt aangekondigd, pakt TV1 zondagavond al om 20.35 uur uit met kijkcijferkanon 'Flikken'. De zesde reeks begint met de gijzeling van John Nauwelaerts (Jo De Meyere) door een heroïnebende. Er is ook de introductie van de Nederlandse profiler Robert Nieuwman (Boudewijn De Groot), die een seriemoordenaar helpt opsporen. Het is een verhaallijn die door de hele zesde serie loopt.

GENT -

In het begin van de reeks komt Britt (Andrea Croonenberghs) terug van haar huwelijksreis. En dan wordt ze stilaan verliefd op Robert Nieuwman. Voor de actrice was het een aparte ervaring. "Ik heb ooit maar aan één enkele artiest een handtekening gevraagd en dat was aan Boudewijn De Groot. Ik ben als puber opgegroeid met zijn liedjes, we zongen die aan het kampvuur. Ik had een mateloze bewondering voor hem. En nu stond ik plotseling naast hem op de set."

Er is al een en ander te doen geweest over de kusscène tussen Britt en Robert. "Je moet daar ook weer niet te veel van verwachten," waarschuwt Andrea. "Wat getoond wordt is heel subtiel.

Een tijdje geleden leek het erop dat zij 'Flikken' zou verlaten. Er zijn in de zesde reeks echter slechts vier afleveringen (6 tot en met 9) waarin ze weinig te zien is. "Dat had te maken met andere tv-plannen die uiteindelijk niet zijn doorgegaan," legt ze uit. "Nu heb ik weer uitzicht op een nieuw project. Daardoor zal ik in de zevende reeks na vijf afleveringen enige tijd echt weg zijn."

Er is echter geen gebrek aan vrouwelijke flikken. Na Joke Devynck en Ann Ceurvels is het in deze zesde reeks de beurt aan Tine Van den Brande, die als hoofdinspecteur Liselot Winter vanaf de zesde aflevering min of meer in de plaats komt van Britt. "Liselot behoort tot de cel jeugdcriminaliteit," vertelt Tine Van den Brande. "Ze moet het team een paar keer bijspringen en maakt door haar doortastend optreden een goede indruk. Daarom wordt ze ingehaald als partner van Merel wanneer Britt besluit om professioneel gas terug te nemen."

Voor Tine Van den Brande blijft het bij die ene reeks van 'Flikken'. "Ik ben niet iemand die graag plannen maakt voor een lange termijn," zegt ze.

Intussen treedt Merel (gespeeld door Rebecca Huys) meer en meer op de voorgrond. In de eerste reeks was het een nevenpersonage, de zus van Vanneste. Inmiddels is het een hoofdrol. Merel werkt zich stilaan op als een leiderstype en samen met Merel maakt actrice Rebecca Huys eveneens 'promotie'. "Het is hard werken," weet de Antwerpse actrice. "Op sommige dagen is het om vijf uur opstaan en pas om acht uur terug thuis. Maar je hoort mij niet klagen, er zijn mensen die het zwaarder hebben."

'Flikken', TV1, 20.35 uur


Omhoog
Terug