Live-cd en –dvd Boudewijn De Groot

Met een pint in de hand door Brussel

auteur: S.E.
geplaatst in: Artsenkrant 1720, vrijdag 16 december 2005

Tijdens de tournée Andere Tijden vertoefde Boudewijn De Groot op 22 februari 2003 in de Ancienne Belgique in Brussel. Zopas kwam Een avond in Brussel, een live-registratie van dat concert op cd/dvd uit. Een fijne mengeling van bekend en nieuw werk.

Net als Paul van Vliet heeft Boudewijn De Groot een nauwe band met ons land. En die dateert van ver voor zijn optreden in de politieserie Flikken. ‘Ruim 40 jaar geleden leerden we elkaar kennen, België en ik. We zijn oude vrienden’ zo schrijft de zanger-acteur in de cd-inlay. België leerde de stijve Hollander, zoals hij zichzelf omschrijft, van het leven genieten. ‘Met een pint in de hand kwam het allemaal voor elkaar’, klinkt het verderop.

En ons land waardeert de grijze bard, zoveel is wel zeker. In 2000 kreeg De Groot de eerste ‘Radio 2 Zendtijd Prijs’ die artiesten bekroont die van grote invloed zijn op de Nederlandse muziek.

Tijdens de tournée Andere tijden bewees Boudewijn de Groot andermaal hoe tijdloos zijn muziek blijft. Zijn zevenkoppige begeleidingsband, de Jeroen Bosch band, overtuigt zowel in het nieuw repertoire als in de enkele topklassiekers (op cd en dvd Als de rook om je hoofd is verdwenen of Jimmy, enkel op de bijgevoegde dvd).

Geen Land van Maas en Waal of Tante Julia. Ze zouden ook niet passen in het intimistische geheel, maar evenmin Testament of Verdronken vlinder. Wie daarom maalt, schaft zich beter een pure ‘Best-of’-compilatie aan.

Wij vonden Een avond in Brussel veel origineler. De cd/dvd bewijst de artiest en de Ancienne Belgique alle eer die ze verdienen. Zowel cd als dvd sluiten af met Onderweg. Symbolisch, want je voelt je als kijker/luisteraar echt mee op tournée.

Boudewijn De Groot, Een avond in Brussel. Ancienne Belgique is uit bij Universal. Alle info op www.boudewijndegrootthuispagina.nl.


Omhoog
Terug