Amstel Live komt moeizaam op gang

auteur: Anton Slotboom
geplaatst in: AD (internet), vrijdag 23 januari 2009

ROTTERDAM - Veel slapper kon de tiende editie van de Vrienden van Amstel Live in Ahoy niet beginnen. George Baker zag er doodmoe uit en vertilde ich aan zijn klassieker Little Green Bag.

De kwaliteiten van het gitaarbandje Voicst gingen volstrekt aan de zaal voorbij, net als de rapliedjes van Pete Philly Perquisite.
Het matige begin van het drie uur durende meezingfestijn werd een kwartier later goed gemaakt door de Volendamse 3js. Hun feestelijke Wiegelied werd wl de opmaat tot een avond vol Hollandse gezelligheid. Ondersteund door Jeroen van der Boom en een fanfare-orkest, was die valse start snel vergeten.
Daverende meezingers en een enkel intiem hoogtepunt stonden ook op het programma. De ballade Love You More bijvoorbeeld, gevoelig gezongen door Bart van Racoon en gastvrouw Ellen ten Damme. Ook het vader-zoon duet van Alain en Dane Clark, al honderden keren opgevoerd, klonk aandoenlijk en fris.
De korte set van soulkikker Alain Clark viel sowieso op: de zanger lijkt internationaal door te breken en weet tegenwoordig zelfs een vol Ahoy moeiteloos te veroveren.
Ook Van Velzen, het scheidende Krezip en Trijntje Oosterhuis imponeerden, al ontbrak juist die ene artiest die de hle zaal weet te betoveren.
De komst van de oude pophelden Boudewijn de Groot, Henny Vrienten en Frank Boeijen bracht soelaas. De polonaise werd massaal ingezet, publiek op de banken, de succesformule bewees zich opnieuw.
Toch is de jubileumaflevering de laatste in deze vorm. Het festijn boekt ook dit jaar weer volle zalen, maar Vrienden van Amstel is ook volgens de bierbrouwer aan enige verfrissing toe.

Vrienden van Amstel Live. Gezien: 22 januari. Herhaling: 23 t/m 25 januari, 28 t/m 31 januari.


Omhoog
Terug