Boudewijn doet niet aan lijstjes

auteur: Nico Postma
geplaatst in: Alphen.cc, zaterdag 24 december 2005

Boudewijn de Groot doet niet aan lijstjes. De 61 jarige zanger staat met vijftien liedjes in de lijst en op de eerste plaats zijn lied 'Avond'. "Het zou huichelachtig zijn te zeggen dat het me niets doet."

"De eerste plaats in de Top 2000 voelt hetzelfde als het winnen van een Edison of spelen voor een uitverkochte zaal. Het streelt mijn ego."
Boudewijn de Groot zit tussen kerst en nieuwjaar niet aan de radio gekluisterd. "Als ik de radio aanzet, zal ik wel naar de Top 2000 luisteren. Wellicht dat ik de radio op oudejaarsavond wel speciaal aanzet voor de laatste drie nummers."
De zanger heeft een kerstkaart gestuurd aan radiopresentator Bert Kranenbarg, want hij heeft het toch wel een beetje aan hem te danken dat het nummer 'Avond' boven aan de Top 2000 prijkt. "Nee hoor, niet dankzij mij, maar dankzij de luisteraars staat het lied op de eerste plaats", reageer Kranenbarg.
Zo kan iedereen zich wel met een deel van de tekst identificeren, vermoedt Boudewijn. 'Je kunt niet zeker weten', voor een ander is het 'Ik geloof, ik geloof, in jou en mij'. Dat zal wel verklaren waarom het nummer op 1 staat. Ik heb nog nooit zoveel reacties gehad op een nummer, via e-mail en brieven. Voor mij is het ook een heel persoonlijk nummer, hoewel Ron de Nijs het dertig jaar geleden al zong. Lennaert Nijgh schreef het oorspronkelijk voor zijn vrouw Anja Bak, die nu de mijne is."
Dat 'Avond' nu de eerst plaats bezet van de Top 2000 is voor Boudewijn de Groot en Bert Kranenbarg geen verrassing. "Het was tijd dat er iets anders voor Bohemian rhapsody van Queen in de plaats kwam."
Dat de Britten niet meer op 1 staat is volgens Kranenbarg beslist geen complot van de dj's van Radio 2, maar wel goed nieuws voor de Queenfans. "Die hoeven nu minder lang te wachten tot het nummer wordt gedraaid."

Red.: Het ligt niet aan ons, het is niet onze fout. Er is van hier niets ondernomen, ons is niets te verwijten.


Omhoog
Terug