Eerste plaatje is uit

Diana Freeberd (Vredenberg) voor de radio

auteur: nn
geplaatst in: onbekend, 22 juli 1971

"Geen grootse gedachten"

Morgenmiddag wordt omstreeks 1 uur, in het programma "Zet 'm op" via Hilversum 3: "Diana Vredenberg uit Apeldoorn, al een tijdje bekend als zangeresje, officieel geintroduceerd. Dat gebeurt naar aanleiding van haar eerste plaat, uitgebracht door Phonogram: "Background music"en "I'll be home".

De introductie bestaat uit een praatje, niet een plaatje. Hoe gaat het tegenwoordig met Diana Vredenberg? Om te beginnen is haar naam verandrd in Freeberg. Dat is niet van haar zelf uitgegaan, maar van de platenmaatschappij, die verwarring voorzag wanneer ze alleen als "Diana" ging zingen en die de naam Vredenberg wat moeilijk te hanteren vond. Op dezelfde manier is Mieke Tellegenkamp indertijd Mieke Telkamp geworden.


Diana Freeberg dan is hard aan het werk, niet met ster=allures of bouwend aan andersoortige luchtkastelen, maar nog steeds omdat ze plezier in het zingen heeft en het kn. Ze is nu zeventien jaar en het is alweer twee jaar geleden dat ze de eerste talantenjacht won, waarna er nog vijf zouden volgen. Daarna winnares van Loosdrecht 1970 en Rodeo, vijftien radio-uitzendingen en een plaats in de voorselectie voor Knokke. Vaak zingy zij ook in kerken. In voorbereiding is nu een langspeelplaat, daar zit op 't ogenblik het meeste werk in.
Na veel wikken en wegen is Diana als vierde klas gymnasiaste toch van school gegaan, na overleg met de rector, die er begrip voor had. Aan dat begrip was wellicht ook de wetenschap debet, dat Diana een uiterst serieus meiske is, dat een fata morgana degelijk weet te onderscheiden van de werkelijk horizon. Vader Vredenberg: "Ze is niet iemand met grootse gedachten en daar zijn we blij om, we hebben die grootse gedachten zelf ook niet. Ik weet genoeg van het leven om te weten dat het hard is en dat je niets zomaar toegeworpen krijgt. Zo zal het met Diana ook gaan en dat wt ze gelukkig. We zijn wel erg blij dat ze in David Hartsema een goede en vooral ook serieuse tekstschrijver heeft, die veel voor haar doet."
Op de mogelijkheid dat Diana in handen van scharrelaars zou vallen die haar willen uitbuiten, is de familie Vredenberg trouwens toch van meet af aan terdege verdacht geweest. "Laten we alles maar heel eenvoudig houden en de ogen open, dan zal dat zo gauw niet gebeuren", is het uitgangspunt. Dat zal dan meteen een steuntje voor Diana Freeberg zijn als straks de ook in dat vak onvermijdelijke teleurstellingen zullen komen.

Boudewijn is producer van de eerste 2 plaatjes van Diana geweest. Zie "Glazen stilte" in het menu.


Omhoog
Terug